Alcatraz krijgt derde podium en kondigt nieuwe bands aan

Het Kortrijkse metalfestival Alcatraz kondigt aan dat het uitbreidt met een derde podium, La Morgue. Alsof dat allemaal niet genoeg is, kondigen de festivalorganisatoren nog een nieuwe lading bands aan met onder andere Soilwork, Carnation, Psychonaut, Cowboys & Aliens en Hemelbestormer. Het festival zet ook dit jaar in op Belgische bands.

Op de planken van La Morgue, het nieuwe podium van Alcatraz, zullen alvast Miava, The Spirit, Psychonaut, Fire Down Below, Wolvennest, Alkerdeel, Cowboys & Aliens, Tangled Horns, Speedozer, Glowsun, Maudlin, Hemelbestormer, Black Mirrors, An Evening With Knives en Deserted Fear staan. De slagzin van het nieuwe podium: "No Openers, no headliners, just bands."

Ook Carnation, Soilwork en Avantasia komen naar het festival.

Eerder werden onder andere Mayhem, Napalm Death, Soulfly, Saxon, Flotsam and Jetsam, Metal Church, Voivod, Uriah Heep, Sodom, Deicide, Amenra, Sacred Reich, Meshuggah, Powerwolf en Rose Tattoo al aangekondigd.

Twee Belgische uitblinkers:

Carnation

De vijfkoppige, Belgische death metalband Carnation zal de komende zomer voor de tweede keer op Alcatraz staan. In 2017 stonden ze ook al op Graspop en ze hebben al al Zuid-Amerikaanse en Japanse tours en een befaamde metalcruise op hun kerfstok staan . We krijgen tunes waarin je de invloeden van classic acts als Obituary, Entombed en Cannibal Corpse duidelijk kan horen. Death metal van de bovenste klank.

(Lees hier ons track by track-interview met Carnation over hun plaat 'Chapel of Abhorrence'.)

Psychonaut

De Mechelaars van Psychonaut beschrijven hun sound als psychedelische post-metal.

De groep gaat voor loeiharde, atmosferische grooves en schuwt transcendentale samples niet.

De groep bracht vorig jaar nog de nieuwe plaat 'Unfold The God Man' uit, die op goede kritieken mocht rekenen.

Hemelbestormer

Het geluid van Hemelbestormer is loeihard, maar doet je tegelijkertijd ook zweven. De band heeft duidelijk invloeden uit subgenres als black metal, doom metal en post-rock wat voor een meer dan interessante cocktail zorgt. Vorig jaar bracht Hemelbestormer nog 'A Ring of Blue Light' uit, een mastodont van een plaat die onze gemoedstoestand doet balanceren tussen geïntoxiceerde euforie en zeemzoete, overweldigende depressie.

Dit waren de 20 beste concerten op Alcatraz 2018 (in willekeurige volgorde).

Lees meer