'Star Wars IX' is klaar met filmen en J.J. Abrams deelt meteen een eerste beeld

Star Wars 9, de laatste in de recentste ruimte-trilogie, komt in december in de zalen. J.J. Abrams verblijdde de fans met het nieuws dat het filmen van de prent er intussen op zit én hij toonde ook meteen een foto van zijn hoofdrolspelers. Nu kan het aftellen gaan beginnen.

Star Wars, de grootste (en enige?) space-opera aller tijden, is aan zijn negende 'officiële' film toe. Met nog bijna een jaar te gaan tot ie in de cinema terechtkomt, kon J.J. Abrams, de regisseur, eindelijk goed nieuws delen aan de fans. Nummer negen is namelijk klaar met filmen en verhuist nu naar de montagekamers.

Waarom: Solo: A Star Wars Story zo belangrijk was.

Naar goede gewoonte is er een absolute radiostilte geweest over de productie van Star Wars 9. We weten niet waar het verhaal over gaat, we weten niet wie welke rollen speelt. Waar er in veel films wel eens een detail lekt langs make-up-assistenten of productie, is dat hier helemaal niet het geval. Zelfs over de wrap-party van Star Wars IX werd inderhaast een Instagram Story offline gehaald. (Jullie missen niets: het was een foto van cupcakes.)

Eerste beelden Star Wars IX

Maar nu het eerste filmen erop zit, kon Abrams wel deze knappe, emotionele foto van zijn trio hoofdrolspelers kwijt. Op het einde van het de rit bedankte hij John Boyega, Daisy Ridley en Oscar Isaac.

Star Wars in Jordanië

De regisseur had ook nog een dankwoordje over voor zijn crew. "Het voelt bijna onmogelijk, maar vandaag zijn we klaar met het filmen van Episode IX. Er is geen adequate manier om deze magische crew en cast te bedanken. Ik sta voor altijd in de schuld bij jullie." Het is de derde Star Wars-film voor Abrams, hiervoor regisseerde hij ook al The Force Awakens en The Last Jedi. De man is dus verantwoordelijk voor de reboot van de franchise.

 

Over deze film weten we enkel dat er over de hele wereld is gefilmd, waarvan een groot stuk in de Pinewook Studios in het Verenigd Koninkrijk. Maar er zijn ook geruchten over een filmset in Jordanië, een ideale achtergrond voor de opvallend zanderige planeten waar onze helden al eens terechtkomen. Daar zou ook het volledige trio hoofdrolspelers aanwezig zijn geweest.

11 redenen om als Star Wars-leek toch aan The Force Awakens te beginnen!

In totaal nam het filmen van de Episode IX vijf maanden in beslag. Nu krijgt de film, die vooralsnog nog titelloos is, een uitgebreide special effects-behandeling en wordt ie gemonteerd. Op 19 december wordt hij aan het grote publiek getoond. Een prima eindejaarscadeautje en da's ook precies wat Abrams in gedachten heeft.

Lees meer