Dranouter boekt Black Box Revelation en Jasper Steverlinck

De organisatoren van Dranouter verklappen dat Black Box Revelation en Jasper Steverlinck naar het festival komen. Daarmee zijn de eerste headliners van het West-Vlaamse evenement nu bekend.

Dranouter pakt uit met Black Box Revelation en Jasper Steverlinck. De headliners staan respectievelijk op vrijdag 2 augustus en zondag 4 augustus op het festival. Eerder werden The Young’uns, MAZ, Mile Twelve en Turfu al aangekondigd voor Dranouter.

Black Box Revelation

Black Box Revelation-leider Jan Paternoster heeft er een mooi jaar op zitten. Niet alleen is hij verloofd met Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo, hij heeft met 'Tattooed Smiles' ook een nieuwe brainchild de wereld in gestuurd. Het werd een typische Black Box Revelation-plaat met ruige gitaren, actieve drums en nasale blaatvocalen.

Het is duidelijk dat Paternoster lang en hard nagedacht heeft over deze plaat. De songs zijn erg uiteenlopend en wisselen tussen ruig, romantisch en bluesy. Uiterst geschikt om een slechte dag meteen te vergeten. Aanraders zijn Tattooed Smiles, Blown Away en Kick The Habit.

Maar verwacht je natuurlijk ook aan Black Box-klassiekers zoals High On A Wire, I Think I Like You, Gravity Blues en Do I Know You.

('Tattooed Smiles' staat in onze lijst van 45 beste albums van 2018.)

Jasper Steverlinck

Ook Jasper Steverlinck bracht vorig jaar een nieuw album uit, 'Night Prayer'. Daarop staan kleppers zoals Here's to Love, That's Not How Dreams Are Made, One Thing I Can't Erase en So Far Away From Me.

Jasper was aanvankelijk actief bij de band Arid, maar sinds 2012 gaat hij zijn eigen weg. Sinds zijn deelname aan het VTM-programma Liefde Voor Muziek heeft het grote publiek hem (opnieuw) ontdekt. Een singer-songwriter met een stem als een klok!

(Lees hier ons interview met Jasper Steverlinck naar aanleiding van de release van 'Night Prayer'.)

Dit zijn de 25 beste Europese festivals van 2019.

Lees meer