'The Haunting of Hill House' krijgt een vervolg: zo gaat ie heten!

'The Haunting of Hill House' was dé horrrorrevelatie van vorig jaar op Netflix en dat wil uiteraard zeggen dat er een vervolg aankomt. Netflix bevestigde nu ook hoe dat gaat heten: 'The Haunting of Bly Manor'! 

Lekker sidderen en beven op de bank, in 2018 deden we dat met z'n allen door massaal te kijken naar The Haunting of Hill House, een lekker ouderwetse horrorserie gebaseerd op het boek van Shirley Jackson. Met slechts tien afleveringen liet The Haunting of Hill House ons achter met het gevoel dat we méér nodig hadden. En goed nieuws: Netflix heeft nu bevestigd dat er een vervolg aankomt.

Kijk hier naar de aankondiging van het tweede seizoen van The Haunting of Hill House

Net zoals The Haunting of Hill House een volledig afgerond verhaal is, valt hetzelfde te zeggen over The Haunting of Bly Manor. Dat verhaal is gebaseerd op het werk van Henry James, een Amerikaanse romanschrijver uit het begin van de twintigste eeuw. Hij heeft geen boek dat die titel draagt, maar wel een bekend horrorverhaal, The Turning of the Screw.

Natuurlijk weten we nog niet welke richting het verhaal zal uitgaan, maar als we kunnen afgaan op de spanning uit The Haunting of Hill House, houden we in 2020 opnieuw ons hart vast. Op Rotten Tomatoes scoorde The Haunting of Hill House een 93 en zelfs de Horrormeester zelf, Stephen King, keurde de serie goed.

Lees hier onze uitgebreide review over The Haunting of Hill House.

Acteurs

Verdere details over The Haunting of Bly Manor kennen we nog niet, maar wat we wel weten is dat we de vorige cast niet meer zullen terugzien. Geen Michiel Huisman meer dus, en dat mogen we een beetje jammer vinden. Gelukkig is de belofte van een goede dosis horror bijna genoeg om ons dat te doen vergeten.

Zin om tussendoor naar iets anders te kijken? Check hier de beste 50 series op Netflix!

Lees meer