'Ares', de eerste Nederlandse Netflix Original, krijgt eerste teaser

Netflix heeft de eerste, angstaanjagende, beelden gelost van 'Ares', de eerste Nederlandse Netflix Original. De achtdelige horrorserie zal nog dit jaar te zien zijn op de streamingdienst.

Ook bij onze noorderburen mogen ze zich opmaken voor een eigen Netflix Original (lees hier wat dat eigenlijk wil zeggen). In april van 2018 raakte het nieuws al bekend dat er een Nederlandse Netflixserie zat aan te komen, al was er toen nog niet veel over het project geweten. Maar Netflix heeft nu voor het eerst een teaser voor de serie op ons losgelaten en die jaagt ons nu al de stuipen op het lijf (zonder dat we echt iets te zien krijgen).

Ares

Ares wordt een achtdelige horroserie over twee goede vrienden, Rosa en Jacob. Ze worden uitgenodigd door een mysterieuze studentenvereniging, waar iedereen zich overgeeft aan een wereld van rijkdom, macht en seks. Plots ontdekken ze er echter de toegang tot een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw, 'een plek waar je een verschrikkelijke prijs betaalt om bij de elite te horen'.

De hoofdrollen zullen vertolkt worden door Jade Olieberg en Tobias Kersloot. Daarnaast zullen ook Lisa Smit, Robin Boissevain (bekend van Flikken Maastricht), Frieda Barhnhard en Gouden Kalf-winnares Rifka Lodeizen te zien zijn in de serie. Giancarlo Sanchez, die ook een Gouden Kalf won voor z'n film Horizon, en Michel ten Horn (De Ontmaagding van Eva, dat genomineerd werd voor meerdere Gouden Kalveren) zijn de regisseurs.

2019

"Alleen de uitverkoren studenten halen het hoofdgerecht", schrijft Netflix onder de teaser voor de nieuwe serie. "De tafel is gedekt voor de uitverkoren studenten. Schuif aan en betaal de hoogste prijs ..."

De serie was midden februari nog in volle opname, dus zullen we wel nog even moeten wachten vooraleer we de eerste Nederlandse Netflix Original kunnen bingen. Al belooft de streamingdienst wel dat ie nog dit jaar op Netflix zal staan!

Undercover

Naast een Nederlandse Netflixserie zit er door het succes van, onder andere, Beau Séjour (dat zelfs complimenten kreeg van thrillerkoning Stephen King) en Tabula Rasa, nu ook voor het eerst een Vlaamse Netflix Original aan te komen. In Undercover zal Tom Waes, hoe kan het ook anders, een undercoveragent spelen die infiltreert in het milieu van een Nederlandse ecstasykoning.

Meer weten over Undercover? Lees dan zeker ons uitgebreid interview met Tom Waes!

In tussentijd kan je voor inspiratie altijd eens een kijkje nemen op onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Lees meer