'The Umbrella Academy': dit weten we al over een vervolg op de superheldenreeks

'The Umbrella Academy' pint zich na één seizoen al vast in de Netflix-rankings als één van de ontdekkingen van 2019. De Hargreeves eindigden hun eerste seizoen met een serieuze cliffhanger, maar wat mogen we verwachten van seizoen 2? 

The Umbrella Academy: een dysfunctioneel gezin van zeven kinderen die allemaal op dezelfde dag geboren zijn onder mysterieuze omstandigheden. Ze groeien op onder de auspeciën van excentrieke miljardair Reginald Hargreeves, die de bijzondere krachten van zijn 'kinderen' traint en hen verder liefdeloos achterlaat in de armen van 'Mom' en 'Pogo'. Dertig jaar later is de Umbrella Academy al stevig uit elkaar gevallen en vinden de vijf overgebleven leden van de Academy elkaar terug aan het graf van hun vader.

Lees hier onze uitgebreide review voor The Umbrella Academy.

De plot voor seizoen één van The Umbrella Academy was tantaliserend genoeg voor zowel liefhebbers van het superheldengenre à la Marvel als Misfits en werd een instant succes op Netflix. Na overwegend positieve reviews vrat het publiek de eerste tien afleveringen op. Nauwelijks een weekend na de release van The Umbrella Academy klonk al de vraag: krijgen we een sequel en vooral: hoe gaat dat tweede seizoen eruitzien?

The Umbrella Academy heeft dan ook veel goede dingen gaande: een script gebaseerd op een comic door My Chemical Romance-frontman Gerard Way en Gabriel Bá. Uitstekende performances door Ellen Page, Mary J. Blige, Tom Hopper en Robert Sheehan. En een verhaal dat fascinerend genoeg is om enkele seizoenen door te gaan.

Hier is nog eens de trailer van het eerste seizoen van The Umbrella Academy

 

Wanneer komt seizoen twee van The Umbrella Academy op Netflix?

Het tweede seizoen van The Umbrella Academy is ... nog niet bevestigd! Hoe hard we het ook willen en hoeveel speculatie er ook is, momenteel houdt Netflix nog stijfjes de lippen op elkaar. Toch zijn er veel tekenen die wijzen richting een tweede seizoen.

Om te beginnen is er natuurlijk dat einde van seizoen één. Wie om mysterieuze redenen dit artikel aan het lezen is zonder seizoen één te zien: dat is vreemd en opgelet voor de spoilers. Maar op het einde van seizoen één is er natuurlijk allesbehalve een oplossing voor de apocalyps: integendeel. Number Five flitst de Umbrella Academy terug in de tijd, alleen komen ze daar terecht als jongere versies van zichzelf. Als dat niet om een tweede seizoen vraagt, wat dan wel?

Daarnaast gaf ook schrijver Gerard Way een duidelijk teken over een tweede seizoen aan Collider: "Bij het van start gaan van The Umbrella Academy hebben we een synopsis van de komende seizoenen, ook wat er nog moet gebeuren in de nog ongepubliceerde stripafleveringen, aan Netflix gegeven. Zo weten zij ook waar ze heen moeten. We hadden zeker genoeg materiaal voor 8 seizoenen (van de strip nvdr.) en dus genoeg materiaal om te bewerken."

Intussen heeft Aidan Gallagher, die Number Five speelt, bevestigt dat Netfix nog géén tweede seizoen heeft besteld, al is dat volgens ons dus een kwestie van tijd.

© Netflix

Ja, ok, maar wanneer mogen we een tweede seizoen van The Umbrella Academy verwachten?

Dat er nog geen officiële bevestiging is, heeft de speculatiemolen natuurlijk nog niet tegengehouden. Volgens de producers en regisseurs duurt het ongeveer achttien maanden om een seizoen van The Umbrella Academy te maken. Met eerdere geruchten dat het tweede seizoen van The Umbrella Academy zou beginnen filmen mid- tot eind 2019 geeft ons dat een fijn oudejaarspresentje voor 2020.

Maar opnieuw: dan zou Netflix moeten bevestigen dat The Umbrella Academy echt terugkomt voor een tweede seizoen.

© Netflix

Wat gaat er gebeuren in het tweede seizoen van The Umbrella Academy?

De plot voor het tweede seizoen van The Umbrella Academy zit momenteel nog in het hoofd van de schrijvers, als die er al aan aan het werken zijn tenminste. Maar er zijn wel een aantal geruchten die circuleren op Amerikaanse sites, die we meteen van tafel kunnen vegen.

Je zou denken dat de plot van het tweede seizoen van The Umbrella Academy vinden, makkelijk is, omdat de serie gebaseerd is op de stripreeks van Gerard Waye en Gabriel Bá. Maar niets is minder waar. Hoewel je vaak zal vinden dat serie één gebaseerd is op de eerste reeks van de strips Apocalypse Suite, is dat niet helemaal correct.

't Is te zeggen: er zitten zeker elementen van Apocalypse Suite in het eerste seizoen van de Netflix-adaptie van The Umbrella Academy, maar het verhaal overlapt daar ook met deel twee van de stripreeks: Dallas. Dat deel twee van de reeks dus ook zal overlappen met Dallas, is onmogelijk. Toch kan het zijn dat er een aantal evenementen uit Apocalypse Suite en Dallas nog terugkeren: The Terminator kan zijn opwachting maken, net zoals een bepaald evenement in verband met de Eiffeltoren.

© Netflix

Welke personages en acteurs keren er terug in het tweede seizoen van The Umbrella Academy?

Hier wordt het erg moeilijk speculeren. Het einde van het eerste seizoen van The Umbrella Academy suggereert dat alle personages wel degelijk terugkeren, zelfs Ben en Vanya, in welke staat ze ook mogen verkeren. De boeken anticiperen ook op zo'n terugkeer in de tijd met alle personages. Zo zijn er scenario's waarin Allison niet meer kan spreken, Vanya bewusteloos blijft en Ben opnieuw de leiding neemt.

Maar wat wil dat zeggen voor de acteurs? Wel, als The Umbrella Academy terugkeert, lijkt het onwaarschijnlijk dat de verjonging van de personages permanent blijft. Met zeven kindacteurs werken is logistiek weinig interessant (hoewel ook Stranger Things een cast van tieners heeft). Maar het zou een immens verlies zijn om geen Tom Hopper, Ellen Page of Robert Sheehan meer op het scherm te zien.

© Netflix

De vermengde tijdslijn van de boeken versus de serie maakt het moeilijk om in te schatten hoe The Umbrella Academy zal omgaan met de tijdssprong. Hoewel het feit dat The Scèance nu ook doden kan oproepen, en Ben dus kan laten terugkeren als volwassen semi-volwaardig Umbrella-lid, pleit voor een terugkeer van alle personages én acteurs.

Met één uitzondering: we vrezen dat Hazel, de compagnon van Mary J. Blige's Cha-cha, toch omgekomen is in de apocalyps. Of die terugkeert, zal afhangen van hoe snel de apocalyps kan worden teruggedraaid. Vingers gekruisd houden dat Netflix The Umbrella Academy zo snel mogelijk verlengd met een tweede seizoen, dus.

Tot dan kan je hier kijken naar één van de vijftig beste series op Netflix.

Lees meer