Aretha Franklin zou vlak voor dood bestolen zijn voor 157.000 euro

De Amerikaanse autoriteiten hebben sterke aanwijzingen dat iemand zonder toestemming een cheque van 178.000 dollar of 157.000 euro geïnd heeft van Aretha Franklin. De diefstal zou twee maanden voor de dood van 'The Queen of Soul' plaatsgevonden hebben.

De juridische autoriteiten in de Amerikaanse staat Michigan hebben onthuld dat Aretha Franklin voor haar dood in augustus 2018 al vermoedde dat er iemand duizenden dollars van haar gestolen zou hebben. Dat meldt de Amerikaanse krant Detroit News. Het feit dat Franklin niet meer leeft, maakt het onderzoek een stuk moeilijker.

"In juni 2018 diende Franklin een klacht in bij de Bloomfield Township Police omdat een van haar cheques geïnd was", meldt openbaar aanklager Paul Walton. "Maar omdat ze overleden is, is het moeilijk om na te gaan of ze het geld aan iemand geschonken heeft die de bevoegdheid had om het geld te innen."

(Dit zijn de 25 beste Europese festivals van 2019.)

Advocaat twijfelt

De cheque was goed voor 178.000 dollar of 157.000 euro. David Bennett, de advocaat van Franklin, wijst erop dat "Franklin veel cheques rond liggen had die ze nooit inde": "Ik heb sommige zelfs moeten laten herdrukken omdat ze zo oud waren. Ik weet niet waarom ze die niet inde."

De onderzoekers hebben de persoon, die de cheque geïnd had, al aan de tand gevoeld. Maar ze weigeren voorlopig om zijn/haar naam bekend te maken en om te melden welke verhouding die had met Franklin.

"Meer bewijzen nodig"

Walton laat weten dat het nog niet zeker is of het uiteindelijk tot vervolging komt: "We hebben meer bewijzen nodig of een nieuwe getuige die informatie kan geven over de transactie. Ik ga ervan uit dat er een kans is dat een erfgenaam van Franklin hiermee verder zal gaan."

(Dit zijn de 45 beste albums van 2018.)

Lees meer