'The End of the Fucking World' heeft uitstekend nieuws: seizoen 2 start productie

'The End of the Fucking World', één van de bingewaardigste en meest morbide series uit de Netflix-catalogus, krijgt een tweede seizoen en dat komt met rasse schreden dichterbij. Hoofdrolspeelster Jessica Barden bevestigde de start van de opnames op Twitter! 

De verrassing van het voorbije tv-seizoen: tienerdrama The End of the Fucking World combineerde het absurde, dramatische en het morbide op Netflix. Met slechts acht afleveringen van twintig minuten duurde zo'n seizoen ook veel te kort, gelukkig kwam al snel het nieuws dat The End of the Fucking World verlengd wordt.

The End of the Fucking World

En dat tweede seizoen is nu ook in productie: dat bevestigde hoofdrolspeelster Jessica Barden (Alyssa) op Twitter met deze veelbetekenende foto. Die zette ze vandaag online, maar als we op de informatie op het blad mogen afgaan, zijn de opnames van The End of The Fucking World van start gegaan

De premisse van het eerste seizoen van The End of the Fucking World is op zijn minst opmerkelijk te noemen: twee tieners trekken op roadtrip, Alyssa en James. Zij is verliefd op hem, hij is een zelfverklaarde psychopaat die haar wil vermoorden. Ondanks die tegenstellingen, krijgen ze tijdens de roadtrip een gemeenschappelijk doel.

© Netflix

Waar gaat seizoen twee over?

De pijnlijke humor uit The End of the Fucking World werkte aanstekelijk: Channel 4, die de eerste reeks bestelde, ging meteen voor een tweede seizoen. Waar die over zal gaan, is nog maar de vraag. Reeks 1 was namelijk gebaseerd op het boek van Charles Forsman. Dat is nu afgelopen, maar wat er in het tweede seizoen te zien is, blijft speculatie.

Zo is het mogelijk dat we een rechtszaak te zien krijgen, een beetje de Broadchurch-route op. Maar legale strijd vertaalt niet zo goed op het scherm, dus het zou best kunnen dat de twee opnieuw samen op avontuur vertrekken. De schrijver van het eerste seizoen, Charlie Covell, is zoals voorspeld wel teruggekeerd. Een releasedatum is er nog niet.

Serietje kijken terwijl je wacht? Check hier de beste vijftig series op Netflix volgens onze redactie.

Lees meer