'13 Reasons Why'-actrice Katherine Langford binnenkort in Netflix Original 'Cursed'

Netflix is begonnen met de productie van een nieuwe serie. 'Cursed' is gebaseerd op de jonge Nimue uit de legende van Koning Arthur en kon Katherine Langford strikken om het hoofdpersonage te spelen. 

Katherine Langford, die je misschien beter kent als Hannah Baker uit 13 Reasons Why, begint binnenkort met de opnames voor een nieuwe serie. Ze speelt de hoofdrol in de nieuwe Netflix-serie Cursed. Die is gebaseerd op de legende van Koning Arthur, maar focust op de jonge Nimue, die een gave heeft en ook een 'Lady of the Lake' moet worden. Na de dood van haar moeder vindt ze Arthur, met wie ze samen Merlijn gaat zoeken om hem een antiek zwaard te geven.

Comic

De makers van Cursed, Frank Miller en Tom Wheeler, brengen samen met de serie ook een stripverhaal uit, dat dezelfde titel krijgt. Wheeler schrijft het verhaal en Miller zal het illustreren. Het boek komt in de herfst van dit jaar uit, maar op de serie zal het nog wat langer wachten zijn.

Netflix liet weten dat de opnames deze maand starten. Cursed, dat tien afleveringen zal tellen, zal als Netflix Original beschikbaar zijn op de streamingdienst.

Cast

Nu de voorbereiding van de serie gestart is, liet Netflix ook weten wie allemaal naast Katherine Langford op de set zal staan. Een paar namen die genoemd worden zijn Devon Terrell (die Barack Obama speelt in Barry), Gustaf Skarsgård (uit Westworld en Vikings) en Lily Newmark (Iona in Pin Cushion). De opnames van Cursed beginnen nog deze maand en zullen in Engeland en Wales zijn.

Voor Cursed verschijnt nog een andere serie kijken? Dit zijn de 50 beste op Netflix.

Lees meer