SoundCloud bindt strijd aan met Spotify en Apple Music

SoundCloud lijkt misschien op het eerste zicht geen concurrentie voor Spotify en Apple Music, maar niets is minder waar. Zo laat SoundCloud gebruikers al sinds 2016 toe om muziek te streamen. Nu komt SoundCloud naar buiten met een abonnement voor studenten, waardoor de populariteit vast en zeker kan stijgen. Moeten de streaminggiganten op hun hoede zijn?

Even opfrissen wat SoundCloud is. Het gaat om een online audioplatform dat in 2007 opgericht werd. Gebruikers kunnen zelf hun geluiden en nummers uploaden en delen via SoundCloud. Je kan het een beetje vergelijken met YouTube, maar dan voor audio in plaats van voor video.

Sinds 2016 biedt SoundCloud abonnementen die je toelaten om ook offline te streamen en die allerlei andere voordelen met zich meebrengen.

(Onlangs raakte nog bekend dat Facebook aan Netflix en Spotify toegang gaf tot privéberichten zonder toestemming de toestemming van gebruikers.)

Studentenabonnement

Een van die abonnementen is SoundCloud Go. Dat standaard abonnement kost je normaal gesproken 5 euro per maand. Het premium abonnement SoundCloud Go+ kost je 10 euro per maand.

Maar daar komt nu een abonnement voor studenten bij, net zoals bij Spotify en Apple Music. Studenten krijgen de optie om met een groep mensen gebruik te maken van SoundCloud Go+ voor amper 4,99 euro per maand.

De mobiele versie van SoundCloud is beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen. Met het Go+-abonnement kan je zo'n 150 miljoen nummers beluisteren, met het Go-abonnement zijn dat 30 miljoen nummers minder.

Dit zijn onze 45 beste albums van 2018.

Lees meer