Michael Jacksons familie maakte hem duidelijk dat familie belangrijker is dan relaties met kinderen

Michael Jacksons familie organiseerde na het proces in 2005 een interventie. Ze maakte hem duidelijk dat hij nog veel familie had die van hem hield. De zanger koos daarna dan ook openlijk voor zijn familie. 

Taj Jackson, de neef van Michael Jackson, heeft naar aanleiding van de documentaire Leaving Neverland een interview gegeven aan NME. Het interview gaat - uiteraard - over de documentaire, maar ook over Michael zelf en de eerdere processen die al tegen hem gevoerd zijn en de documentaire die Taj zelf aan het maken zou zijn.

Interventie

Het meest opvallende stuk uit het interview? Dat waarin Taj Jackson vertelt over de interventie die zijn familie voor Michael organiseerde. Het verhaal was het antwoord op de vraag of Taj zelf de relaties die zijn nonkel met kinderen had, ongepast vond. Daarop antwoordde hij dat "Michael te goed voor de wereld" was. Zijn nonkel had een goed hart, gaf veel om mensen en hielp hen ook graag.

Na het proces uit 2005, waarin Michael Jackson onder andere beschuldigd werd van het misbruiken van minderjarigen en die eerst dronken te voeren om dat te kunnen doen, sprak zijn familie hem aan. Taj vertelde dat de Jacksons Michael duidelijk maakten dat hij "nog veel familie had, nog veel neefjes en nichtjes" en na de interventie was familie het enige dat Michael nog belangrijk vond.

Proces uit 2005

Michael Jackson werd in 2005 beschuldigd door de familie Arvizo. De zanger zou hun zoon Gavin misbruikt hebben en zou die ook eerst dronken gevoerd hebben om dat te kunnen doen. De familie klaagt de zanger ook aan omdat hij hen tegen hun wil zou vastgehouden hebben op de Neverland Ranch. Hij zou hen ook bedreigd hebben omdat hij zeker wilde zijn dat ze daarover niets zouden vertellen.

Tijdens het proces zijn er heel wat vreemde dingen gebeurd. Zo veranderde het verhaal van de familie Arvizo verschillende keren doorheen het proces. Verklaringen kwamen niet meer overeen met wat andere familieleden al hadden gezegd en de Arvizo's spraken ook vaak zichzelf tegen. Bovendien werden ook veel vragen gesteld bij de geloofwaardigheid van de familie. Jackson werd uiteindelijk vrijgesproken.

Eigen documentaire

Taj Jackson is verontwaardigd over Leaving Neverland en vooral omdat de makers niemand van de familie Jackson hebben gecontacteerd om ook in de documentaire te verschijnen en die dus een eenzijdig verhaal vertelt. Hij snapt hoe zijn nonkel voor de buitenwereld moet overkomen, maar daar is helemaal niks van aan, zegt hij. Er is al zoveel over Michael gezegd en geschreven, maar daar is nog nooit degelijk bewijs voor geweest.

Daarom is Taj bezig zelf een documentaire te maken over zijn nonkel Michael. Het wordt helemaal geen verheerlijking, maar een "verhaal dat opgebouwd is uit de informatie die de laatste 20 jaar verzameld is". Taj wil werken met feiten en zal ook proberen te praten met de jongens (die ondertussen mannen zijn), die Michael toen beschuldigden van seksueel misbruik.

Lees meer