Disney neemt James Gunn opnieuw aan als regisseur van 'Gaurdians of the Galaxy 3'

Disney heeft James Gunn opnieuw aangenomen als regisseur voor de derde 'Guardians of the Galaxy'-film. Gunn werd in de zomer van vorig jaar nog ontslagen nadat een aantal oude, controversiële tweets opnieuw aan de oppervlakte waren gekomen. Dat ontslag kon op een pak protest rekenen. Zo sprongen verschillende 'Guardians of the Galaxy'-sterren voor hem in de bres. Disney keert nu dus op z'n stappen terug.

Disney heeft James Gunn opnieuw aangesteld om Guardians of the Galaxy 3 te gaan regisseren. Daarmee draait het een beslissing van juli 2018 weer terug. De beslissing om Gunn opnieuw aan te nemen, die eerst werd bekend gemaakt door entertainmentwebsite Deadline, was naar verluidt al een tijdje geleden gemaakt. Al was het geen gemakkelijke beslissing voor Disney. Zo zouden ze er enorm lang over hebben nagedacht. Maar verschillende gesprekken tussen Walt Disney Studios-baas Alan Horn en Gunn, en de publieke verontschuldigingen van die laatste (lees ze hier), deden Disney toch terugkeren op hun stappen.

Guardians of the Galaxy 3

Voor Gunn zorgt de aanstelling wel voor een drukke periode. Gunn stapte na z'n ontslag bij Disney over naar Warner Bros. en DC, waar hij de Suicide Squad-sequel zal regisseren. Marvel heeft ondertussen al gesteld dat Gunn de productie van Guardians of the Galaxy 3 opnieuw zal opstarten nadat Suicide Squad 2 afgerond is.

Marvel leek al een hele tijd te hinten op een terugkeer van Gunn. Zo hebben ze nooit gesprekken gehad met een andere regisseur om de taak van Gunn over te nemen en focusten ze ondertussen hun inspanningen op de release van Captain Marvel en de aankomende Avengers-film Avengers: Endgame (dat recent nog een nieuw trailer loste).

Open brief

Het ontslag van Gunn in de zomer van 2018 viel heel slecht bij de Gaurdians of the Galaxy-cast. Onder andere sterren als Chris Pratt, Zoey Saldana, Vin Diesel, Dave Bautista en Bradley Cooper sprongen in de bres voor de regisseur. Ze namen het, onder andere, in een open brief op voor Gunn. Vooral Dave Bautista, die Drax vertolkt in de Guardians of the Galaxy- en enkele Avengers-films, reageerde heel kritisch op zijn ontslag. "Ik hou van James", stelde hij in een interview in The Jonathan Ross Show.

Maar hij ging nog verder, want hij stelde zelfs dat de behandeling van Gunn door Disney "helemaal niet oké" was en hij dreigde er zelfs mee op te stappen als zijn script niet werd gebruikt. Ook fans namen het op voor de regisseur. Zo werd een petitie opgestart om Gunn terug te brengen en op 31 oktober werd er na een crowdfundingcampagne onder fans zelfs een heus billboard aangekocht in Californië om te pleiten voor zijn terugkeer.

Lees hieronder de open brief van de Guardians of the Galaxy-sterren:

Het zal dus nog even wachten worden op de nieuwe Guardians of the Galaxy-film, maar hier kan je intussen nog eens kijken naar de eerste en tweede film in de reeks!

Lees meer