Robin Vissenaekens wordt programmadirecteur Qmusic en Joe

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

© Robin Vissenaekens

Robin Vissenaekens (42) wordt vanaf vandaag programmadirecteur radio bij Medialaan, de Persgroep Publishing. Hij wordt eindverantwoordelijke van de zenders Qmusic en Joe. 

"Ik kijk er naar uit om met een team sterke radiomakers van Qmusic en Joe aan de slag te gaan en het beste van onszelf te laten horen en zien. Samenwerken met mensen van wie je iets kan leren, inspireert ontzettend hard", aldus Vissenaekers, die verantwoordelijk wordt voor alle content, de muziek en vormgeving van de twee zenders.

Robin is geen onbekende in het radio- en mediawereldje. Hij werkte tijdens zijn studies mee aan een aantal lokale en commerciële radiozenders en liet zich opmerken in het Sportcafé van de regionale zender ATV. Hij studeerde in 1999 af als 'Meester in de Audiovisuele Regie, optie Radio' aan het RITS.

Vissenaekens ging meteen na zijn studies aan de slag bij Topradio en werkte mee aan meerdere VTM-programma's zoals 'Hart van Vlaanderen', 'Exclusief Zomer' en 'Het Zomeruur'. Eveneens was hij vliegende reporter voor Story. Na een overstap naar de VRT werkte hij mee aan '1000 zonnen en garnalen' en als reporter voor het tv-programma 'Vlaanderen Vakantieland' en de toenmalige radiozender Donna. Op 5 januari 2009 werd hij producer van de radiozender MNM om vervolgens in mei van datzelfde jaar netcoördinator bij de hitzender te worden.

In 2011 ruilde Vissenaekens de VRT weer in voor VTM, waar hij eindredacteur werd van het tv-programma 'Royalty'. Een jaar later kroop hij terug achter de microfoon, ditmaal bij radiozender JOE fm. In de zomer van 2016 nam hij afscheid van zijn functie als presentator om uiteindelijk zendermanager van radio Joe te worden. Vanaf vandaag neemt hij, als programmadirecteur radio bij Medialaan, de Persgroep Publishing, ook de eindverantwoordelijkheid van de zender Qmusic op zich.