Netflix lost eerste trailer voor 'Knock Down The House', de documentaire over Alexandria Ocasio-Cortez

'Knock Down The House', de nieuwste documentaire van Netflix, komt uit op 1 mei. Daarom heeft de streamingdienst nu de officiële trailer gelanceerd en die belooft vooral een emotionele en oprechte Alexandria Ocasio-Cortez. 

Op 1 mei komt de Netflix-documentaire Knock Down The House uit. Deze volgde vier Democratische vrouwen in hun strijd voor een plekje in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. De vier dames in kwestie zijn Amy Vilela (Nevada), Cori Bush (Missouri), Paula Jean Swearengin (West Virginia) en de revelatie van de verkiezingen van het Huis van Afgevaardigden, Alexandria Ocasio-Cortez.

Alexandria Ocasio-Cortez

Haar naam doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Alexandria Ocasio-Cortez was dé naam van Democratische voorverkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden. Ze nam het op tegen Joseph Crowley, die al sinds 2004 de afgevaardigde was voor het 14de congresdistrict van New York.

Crowley, die al 14 jaar zetelde, werd gezien als onaantastbaar en kon ook rekenen op de steun van bijna de volledige Democratische Partij. Ocasio-Cortez was volgens veel Democraten te socialistisch en vooruitstrevend waardoor hun voorkeur uitging naar de meer gematigde Crowley. Maar Ocasio-Cortez haalde het verrassend van Crowley en zetelt sinds 3 januari 2019 in het Huis van Afgevaardigde als jongste vrouw ooit. (Meer over Alexandria Ocasio-Cortez, lees je hier.)

Knock Down The House

Alexandria Ocasio-Cortez is de bekendste naam van de vier vrouwen die gevolgd worden in Knock Down The House, maar er zijn dus nog drie opmerkelijke vrouwen die door Netflix gevolgd werden tijdens de democratische voorverkiezingen voor een plekje in het Huis van Afgevaardigden.

Zo is er Amy Vilela die opkwam in de staat Nevada. Ze moest er uiteindelijk de duimen leggen voor Steven Horsford, maar viel vooral op door haar schreeuw voor gezondheidszorg voor iedereen. De volgende dame die gevolgd wordt in Knock Down The House is Cori Bush uit Missouri. Zij wist veel stemmen te verzamelen maar kon het niet halen van de populaire William Lacy Clay, die uiteindelijk meer dan de helft van de stemmen kreeg. Tot slot is er dan Paula Jean Swearengin uit West Virginia. Ook zij haalde het niet van haar mannelijke tegenstander, in dit geval Joe Manchin.

De documentaire viel al in de prijzen op het Sundance filmfestival en werd daarna verkocht aan Netflix, nadat ook verschillende andere distributeurs hun interesse toonden. Maar Netflix tastte uiteindelijk het diepste in de buidel en kocht de uitzendrechten van de documentaire voor het hallucinante bedrag van 10 miljoen dollar (8,9 miljoen euro).

Bekijk hier de trailer van Knock Down The House:

 

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix

Lees meer