YouTuber Jake Paul onder vuur nadat meisjes gedrogeerd werden op zijn house party

Jake Paul ligt opnieuw onder vuur. De populaire YouTuber had eerder al problemen toen buurtbewoners klacht indienden tegen het lawaai en de vernieling in en rond zijn villa, maar nu wordt hij beschuldigd van iets veel erger. Op een feestje, georganiseerd door de YouTuber, werden namelijk verschillende meisjes gedrogeerd. 

De broers Paul zijn bij de grootste YouTubers op het platform. Ze hebben miljoenen volgers, waaronder heel wat jongeren. Maar zoals het spreekwoord gaat: hoge bomen vangen veel wind. De Paul-broers komen geregeld negatief onder de aandacht. Zo was er vorig jaar veel te doen rond Logan die een lijk filmde in het zogenaamde 'Suicide Forest' in Japan. Maar nu is het zijn jongere broer Jake die onder vuur ligt.

Meisjes gedrogeerd

Het gaat over een house party die op de nacht van zaterdag op zondag georganiseerd werd door Jake Paul in zijn villa in Calabasas. Het ging om een 22ste verjaardagsfeestje voor de rapper Desiigner. Op dat feestje waren honderden gasten aanwezig, waaronder heel wat jonge meisjes.

Tijdens het feestje werden de hulpdiensten tot drie keer toe gecontacteerd, waarvan twee keer voor iemand die ziek was geworden. De twee "zieke" personen werden diezelfde nacht nog overgebracht naar het ziekenhuis. In een Facebookgroep deed een moeder een oproep aan andere moeders. Ze vertelde hoe haar dochter gedrogeerd werd op het feestje en samen met acht andere meisjes naar het ziekenhuis werd overgebracht. "Er werd iets in hun drankje gedaan", klonk het.

Onderzoek

Op dit moment wordt er nog onderzocht wat er precies gebeurde op het feestje. Daarbij heeft de advocaat van Jake Paul al laten weten dat "zijn cliënt de feiten heel ernstig neemt en zijn medewerking verleent aan de autoriteiten om zo na te gaan wat er precies gebeurd is."

Bronnen nabij Jake Paul verklaarden al dat Paul zelf niemand heeft zien flauwvallen en zeker niet betrokken was bij de feiten. Verder vermoeden diezelfde bronnen ook dat de meisjes die in het ziekenhuis belandden simpelweg te veel gedronken hadden en daarom bewusteloos raakten. Op het feestje waren ook tientallen beveiligingsagenten aanwezig net als paramedici, aangezien er op het feest ook gebokst en gemotorcrosst werd.

Bekijk hier enkele foto's van het feestje:

Het feestje werd gepland door Izadi, die voor de organisatie een budget van een half miljoen dollar (446.000 euro) kreeg van Logan Paul:

Lees meer