Prins Harry en Meghan tonen hun zoon Archie voor het eerst aan de wereld

De Britse prins Harry en Meghan Markle hebben voor het eerst hun pasgeboren zoontje Archie Harrison Mountbatten-Windsor aan de buitenwereld getoond. "Hij heeft het liefste karakter, hij is erg kalm. Hij is een droom die uitkomt", zegt Markle over haar baby. Prins Harry grapt terug: "Ik weet van wie hij dat heeft."

Het koninklijk paar heeft bevestigd dat ze de baby binnenkort zullen tonen aan koningin Elizabeth. De jongen is het achtste achterkleinkind van de 93-jarige koningin.

(Verklapte prins Charles wanneer Meghan Markle moest bevallen?)

"Het is magisch, het is echt fantastisch", zei Meghan voor de camera's van de BBC. "Ik heb nu de twee beste mannen ter wereld dus ik ben erg blij." Prins Harry zingt op dezelfde toon: "Het is geweldig. Een ouder zijn is geweldig. Hij is nog maar twee en halve dag à drie dagen bij ons, maar we zijn zo blij om ons klein vat van geluk hier te hebben."

(Harry en Meghan willen meer internationale rol en verhuizen misschien naar Afrika.)

Dolgelukkige grootouders

Prins Charles, de grootvader van de baby, heeft gereageerd vanuit Duitsland, waar hij op staatsbezoek is: "We kunnen niet nog blijer zijn met dit nieuws en we kijken ernaar uit om de baby te ontmoeten bij onze terugkomst." Ook Doria Ragland, de moeder van Meghan Markle, zegt dat ze "meer dan gelukkig" is met de komst van haar eerste kleinkind.

(Meghan Markle kwam niet opdagen op verjaardagsfeest Kate Middleton en dit is de reden.)

Harry aanwezig bij bevalling

Archie is de zevende troonopvolger in het VK. Hij werd op maandag 6 mei 2019 geboren in een ziekenhuis (en niet in een koninklijk paleis zoals dat vroeger ging). Prins Harry was aanwezig bij de bevalling. De baby weegt 3,2 kilogram en is gezond.

(Suits wil Meghan Markle opnieuw laten acteren.)

De beelden van Archie, de zoon van prins Harry en Meghan Markle:

Een close-up van hun zoontje:

© EPA

Lees meer