Maradona en Live is life wordt 25 jaar!

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

19 april, Olympiastadion, Munchen (Duitsland). Bayern Munchen ontvangt Napoli voor de terugwedstrijd van de halve finale van de toenmalige UEFA cup. Hoogtepunt? Pluisje, met regenjack, voor de wedstrijd.

De stadion-dj entertaint het publiek voor de wedstrijd met 'Live is life' van Opus. Ook Diego Maradona blijkt fan te zijn van het Oostenrijkse na-na-na-na-na deuntje en besluit een eigenzinnige opwarming uit zijn niet-gebonden sloffen te schudden. Morgen, exact 25 jaar na datum, wordt deze opwarming nog steeds beschouwd als één van de meest iconische momenten van Maradona én de moeder van alle warming-ups.

De supporters in het stadion smaakten de kunstjes van Pluisje wel en reageerden enthousiast op zijn frivole balbehandeling. Dat Bayern Munchen zich niet zou weten te kwalificeren en dat Maradona met Napoli enkele weken later ook de UEFA cup zou winnen zijn slechts voetnoten in de editie van 1988-1989.

Geniet hieronder nog eens mee van de kunstjes van de grootmeester in zijn beste dagen!