Left Right
scrollTop top

10 dingen die je kan doen met kokosolie 


10 dingen die je kan doen met kokosolie 

Kokosolie of kokosvet is een veel gebruikte olie zowel voor koken, lichaamsverzorging en haarverzorging. Kokosvet is ideaal om mee te bakken wanneer je wilt afvallen of gewoon gezonder wilt leven, maar er zijn echt zoveel meer dingen die je kan doen met kokosolie. Kokosolie is 100% dus heel gezond voor je lichaam.

1. Je kan er lekker mee bakken

Kokosolie is de enige olie die onmiddellijk wordt getransporteerd naar de lever. Dat zet zich dan direct om naar energie waardoor er dus geen vet wordt opgeslagen in je lichaam. Kokosolie zorgt ervoor dat je beter op gewicht blijft! Het is de enige olie die verhit kan worden boven de 100°C . Je kan er alles mee bakken, van pannenkoeken tot vis en vlees.

2. Lichaam en gezicht verzorgen

Gewoon recht uit de pot een beetje kokosolie nemen en op je huid smeren net zoals een bodylotion. Het werkt heel verzorgend en je huid wordt er heerlijk zacht van. Je kan het ook gebruiken als dagcrème en als handcrème.

3. Je make-up ermee verwijderen

Je hoeft niet elke maand een nieuwe make-upremover te kopen. Je kan makkelijk met kokosvet je make-up verwijderen, zelfs waterproof producten. Je kan dat gemakkelijk met je handen doen of gewoon op een wattenschijfje. Bovendien verzorgt het je wimpers ook goed.

4. Als haarmasker gebruiken

Een uurtje voordat je je haar gaat wassen, kan je wat kokosolie in je droog haar aanbrengen. De olie mag je zelfs aanbrengen vanaf je haarwortels tot aan je punten. Het is belangrijk dat je het goed laat intrekken voor je je haar gaat wassen. Daarna hoef je het alleen nog te wassen met shampoo, maar vergeet niet om je haar goed uit te spoelen. Kokosolie verzorgt en voedt je haar intensief.

5. Als zonnecrème én aftersun gebruiken

Kokosolie geeft een goede bescherming tegen zonnestralen. Bovendien word je er ook sneller bruin van als je graag bruint in de zon. Omdat het hydraterend en verzorgend werkt, is het ook ideaal te gebruiken als aftersun.

6. Gebruiken als lippenbalsem

Kokosolie hydrateert je lippen en maakt ze mooi glanzend en zacht. Ideaal voor droge lippen met velletjes.

7. Gebruik het in plaats van scheergel

Je kan het gebruiken voor en na het scheren. Kokosolie beschermt ook de huid tijdens het scheren en zorgt ervoor dat de poriën niet verstopt geraken.

8. Je nagelriemen verzorgen

Het zorgt ervoor dat je geen droge velletjes aan je nagels hebt en stimuleert zelfs de groei van je nagels.

9. Zelfs goed voor je huisdier

Je kan een eetlepeltje kokosolie vermengen onder de brokken van je hond of kat. Geef zeker niet te veel, want dit kan voor platte stoelgang zorgen. Kokosolie verzorgt de vacht en huid van je lieve huisdier.

10. Het vermindert jeuk

Een muggenbeet? Smeer er een beetje kokosolie op en de jeuk vermindert merkbaar binnen enkele minuten. Hetzelfde geldt trouwens voor huidziekten als eczeem en psoriasis. Het zorgt er niet voor dat de uitslag verdwijnt, maar het vermindert de jeuk wel aanzienlijk.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658