10 dingen waarvan vrouwen niet willen dat mannen ze weten

Compleet seksistische gedachten, maar in elk van deze tien gevallen wel wetenschappelijk bewezen …

1. Mannen hebben meer hersenen.

Feit. Gemiddeld genomen zijn de hersenen van mannen 10 procent groter en wegen ze 11 procent meer.

2. Mannen kunnen beter tegen pijn.

En ze klagen ook minder snel wanneer ze ziek zijn. De jongste jaren zijn daar verschillende onderzoeken over gedaan. Bij vrouwen hangt hun tolerantie tegen pijn ook effectief samen met hun menstruatiecyclus. Roodharige vrouwen zijn de grootste watjes. Roodharige mensen hebben een mutatie in een gen dat MC1R heet en dat gen heeft ook invloed op hoe snel we pijn voelen.

3. Mannen zijn properder.

70 procent van de mannen neemt elke dag een douche of een bad. Bij vrouwen is dat 57 procent.

4. Vrouwen kunnen niet zwijgen.

Vrouwen praten (spectaculair) veel meer dan mannen. Dat is effectief geteld, verschillende keren al, en blijkt dat mannen gemiddeld 2.000 woorden per dag zeggen en vrouwen 7.000.

5. Vrouwen maken je sneller ziek.

Vrouwen hebben gemiddeld gezien twee keer meer ziektekiemen op hun handen dan mannen. 

6. Vrouwen zijn suïcidaler dan mannen.

Ze zijn er alleen niet zo goed in. De reden waarom je het tegenovergestelde denkt, is wat technisch gezien de suicide death ratio heet, of het aantal mensen die daadwerkelijk een einde aan hun leven maken. Dat ligt bij mannen in de meeste landen drie keer hoger dan bij vrouwen.

Maar als je gaat kijken naar het aantal zelfmoordpogingen, dan ligt dat hoger bij vrouwen dan bij mannen. In sommige landen is dat zelfs spectaculair: 40 procent meer, onder meer in China, waar 1 op 6 van alle vrouwen op onze planeet wonen. Hoe armer het land, hoe beter vrouwen worden in zelfmoord overigens.

7. Vrouwen kunnen slechter tegen drank en ze herstellen trager van een kater.

Dat komt onder meer omdat mannen voor 62 procent uit water bestaan en vrouwen ‘maar’ uit 52 procent. Maar mannen hebben ook meer van het enzym in hun lever dat alcohol afbreekt. Er zijn nog een paar dingen, maar het komt er op neer dat wanneer en man en een vrouw die evenveel wegen en even groot zijn hetzelfde drinken, dat de vrouw dan sneller dronken zal zijn en langer met een kater zal zitten.

8. Vrouwen zijn vaker depressief.

Eén op vier vrouwen geraakt in haar leven verzeild in een depressie tegenover één op tien mannen. Vrouwen hebben ook meer last van dwangneuroses dan mannen, zes op tien van onder meer OCD-patiënten zijn vrouwen. 

9. Vrouwen kijken liever naar zichzelf.

Vrouwen spenderen in totaal twee jaar van hun leven voor de spiegel. Mannen zes maanden. 

10. Vrouwen zijn vier jaar van hun leven ongesteld.

Mannen nul.

Meer
Lees meer...