10 grootmeesters tonen uniek karakter van Belgisch design tijdens Milan Design Week

Elk jaar zakken wereldwijd duizenden designfans af naar de Milan Design Week en de Internationale Meubelbeurs. De vakbeurs, met een parallel programma in de stad, is wereldwijd het belangrijkste evenement in de sector. Van 14 tot 19 april verzamelt er zich ook dit jaar weer de internationale designwereld. 

Voor Belgium Is Design is een belangrijke rol weggelegd tijdens deze designweek. Belgische creativiteit staat in de kijker dankzij de tentoonstelling ‘Confronting the Masters’ in de Sala Napoleonica de l’Accademia di Brera en een gezamenlijke stand op het SaloneSatellite waar zes veelbelovende Belgische ontwerpers en designstudio’s hun talenten tonen. 

Belgium is Design is sinds 2011 een overkoepelend label voor verschillende designacties in binnen- en buitenland, georganiseerd door diverse instellingen in Vlaanderen, Brussel en Wallonie.

Confronting the Masters

De prijs ‘Designer van het Jaar’ bestaat dit jaar tien jaar; een uitgelezen kans om ‘Confronting the Masters’ te organiseren. De tentoonstelling brengt de 10 laureaten van de prijs sinds 2006 bij elkaar en neemt haar intrek in de prestigieuze kunstschool Accademia di Belle Arti di Brera.

Deze expo belicht het originele en aparte karakter van het Belgische design met 10 unieke creaties. Van meubels en lampen tot objecten: elke ontwerper toont er zijn eigen identiteit, signatuur en expertise.

10 Designers van het Jaar

2006: Alain Berteau – www.alainberteau.com 

2007: Sylvain Willenz – www.sylvainwillenz.com

2008: stefan schöning – www.stefanschoning.com

2009: Nedda el-Asmar – www.nedda.be

2010: Bram Boo – www.bramboo.be

2011: Nathalie Dewez – www.nathaliedewez.com

2012: Alain Gilles – www.alaingilles.com

2013: Jean-François D’Or – www.loudordesign.be

2014: Marina Bautier – www.marinabautier.com

2015: Muller Van Severen – www.mullervanseveren.be

Jong talent op SaloneSatellite

6 jonge, talentvolle ontwerpers krijgen daarnaast de kans om op het SaloneSatellite, waar een breed internationaal publiek over de vloer komt, hun beste creaties en prototypes voor te stellen.

Ateliers J&J – www.ateliersjetj.com

.Rad product by Laurent Chabrier – www.radproduct.wix.com/radproduct-design

Frédérique Ficheroulle – www.frederiqueficheroulle.com

Pierre-Emmanuel Vandeputte – www.pevdp.com

Kaju Design – www.kajudesign.com

TwoDesigners – www.twodesigners.be

Meer info: Belgium Is Design – www.belgiumisdesign.be
Meer
Lees meer...