10 redenen waarom 37.000 Vlamingen golf spelen …

Golf in Vlaanderen wint aan populariteit en blijft jaarlijks groeien. De laatste 10 jaar nam het aantal golfers in Vlaanderen toe met 10.000 spelers waardoor we vandaag met 37.000 zijn, verspreid over 54 golfclubs. Van dit aantal leden bezit 50% de leeftijd van 50 jaar of ouder waardoor golf dé ‘life time’ sport bij uitstek is! Om nog meer mensen aan het golfen te krijgen, wordt op zondag 19 april de 10de editie van de ‘Start to Golf’-dag georganiseerd. Weet jij al waarom 37.000 Vlamingen golf spelen?

1. Golf is hip

Denk jij bij golf nog steeds aan oude mannen met geruite pofbroeken? Dan heb je het fout! Steeds meer jeugdspelers en jongvolwassenen vinden hun weg naar de golfbaan en combineren de sport met een leuk samenzijn achteraf in de zgn. “19de hole”. Bovendien is er een uitgebreid aanbod in moderne golfkledij en hecht de huidige generatie golfers veel belang aan een getraind en fit lichaam.

2. Golf is gezond

Stel jij je golf voor als “af en toe een bal wegslaan, al zittend in een golfbuggy”? Golf is een échte, gezonde sport die zowel je lichaam als geest uitdaagt. Een goede slag vergt immers heel wat techniek en concentratie. Daarnaast stap je al gauw 10 km bij een golfronde van 18 holes, waardoor je dus zo’n 4 uur aan het sporten bent in de buitenlucht terwijl je zowat al je spieren gebruikt. Zweeds onderzoek heeft zelfs aangetoond dat golfers 5 jaar langer leven!

3. Golf is een sport voor iedereen

Golf is er niet alleen voor oude mensen met veel geld! Vandaag telt Vlaanderen 54 golfclubs met zowel golfscholen als banen met 18-holes of meer. Voor elk type speler en elk budget dus wat wils. Daarnaast bezitten de VVG-leden een leeftijd tussen 5 en 100 jaar en is golf dé ‘life time’ sport bij uitstek!

4. Golf is uitdagend

Golf is geen saaie hobby voor mensen met te veel tijd! Je speelt het onder meer voor de uitdaging en de spanning in wedstrijden. Naargelang jouw profiel en spelniveau, kan je inschrijven voor tal van uitdagende competities waarbij je zowel mooie titels als leuke prijzen kan opstrijken! Bovendien daag je bij golf ook jezelf uit en leiden goede resultaten tot een steeds betere handicap. Een golfer met hoge handicap kan het gerust opnemen tegen spelers met een lagere handicap en heeft evenveel kans om de partij te winnen.

5. Golf is ontspannend

Golf staat niet gelijk aan stress door een slechte slag of minder goed resultaat, maar speel je voor de rust en ontspanning. Onthaasten in de prachtige natuur na een drukke werkdag? Of gezellig samen met familie en vrienden een rondje spelen? Golf is er de ideale sport voor, gezien studies aantonen dat actief bezig zijn in de natuur zorgt voor minder stress.

6. Golf geeft je een kick

Golf is meer dan “tegen een balletje slaan”, elke slag is opnieuw een uitdaging. Een goede, verre slag kan je als golfer een echte “kick” geven. Zo staan onze eigen Belgische spelers Colsaerts en Pieters gekend om hun verre slagen en vestigde Colsaerts een wereldrecord van 408 meter! Wat betreft de vertreksnelheid van een golfbal kan deze gaan tot 250 km/u.

7. Golf is een damessport

Golf is al lang geen mannensport meer! Het aantal vrouwelijke speelsters stijgt jaarlijks en op alle clubs kan je als vrouw terecht om golf te beoefenen en mooie competities te spelen. Vandaag is een derde van het aantal leden in Vlaanderen vrouwelijk en ook voor deze doelgroep is heel wat gepast materiaal voorhanden.

8. Golf is een sociale sport

Golf is geen teamsport maar, hoewel je golf ook alleen kan beoefenen, bestaan er ook verschillende teamformules. Daarnaast is de sport ook uiterst geschikt om met vrienden en andere clubgenoten te beoefenen met eender welk spelniveau. Wist je trouwens dat fair play en eerlijk spelen erg hoog in het vaandel gedragen worden bij golf? Het is een sport met veel respect voor zowel speler als omgeving!

9. Golf is multicultureel

Ben je ervan overtuigd dat golf slechts door een kleine elite beoefend wordt in een beperkt aantal landen? Fout! Golf wordt wereldwijd beoefend en is aanwezig op elk continent. Tweejaarlijks vindt de Ryder Cup plaats, dé golfwedstrijd tussen Europa en de Verenigde Staten, die door meer dan 500 miljoen mensen wereldwijd bekeken wordt! Daarnaast zijn onze Vlaamse golfclubs toegankelijk voor mensen met elke nationaliteit.

10. Golf is een Olympische discipline

Golf is een sport, meer zelfs: golf is een olympische sport! Wist je dat golf, na meer dan 100 jaar, terug op de Olympische agenda staat voor 2016? Onze Belgische topspelers Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts staan momenteel in de ranking voor deelname en maken dus een mooie kans ons land te mogen vertegenwoordigen in Rio 2016. Met Thomas en Nicolas heeft ons land trouwens twee toppers die als voorbeeld fungeren voor onze jeugd.

Golf iets voor jou? Natuurlijk! Ga de uitdaging aan op 19 april en schrijf je in voor een gratis golfinitiatie op de ‘Start to Golf’-dag!

Alle informatie vind je via www.starttogolf.be, waar je tevens vooraf kan inschrijven.

Meer
Lees meer...