10 redenen waarom je Zuidoost-Azië absoluut moet bezoeken

De typische skivakanties beu? Wissel volgende winter de Alpen in voor een wat exotischere bestemming. Zuidoost-Azië is tegenwoordig maar enkele uurtjes vliegen en je krijgt er meteen een lading zon bovenop. En dankzij de vroegboekkorting van Connections hoeft je dat niet al te veel geld te kosten.

1. Ballonvaren over Sri Lanka

iStock
Vergeet de saaie Vlaamse weilanden die je hier vanuit de lucht te zien krijgt. Op Sri Lanka vlieg je over eeuwenoude monumenten, uitgestrekte rijstvelden en zelfs de occasionele olifant, badend in één van de vele meren op het eiland. Ballonvaarders worden geregeld geïnspireerd door het landschap om hun vriendin ten huwelijk te vragen. Zolang je de ring maar niet laat vallen boven één van de vele nationale parken!

2. Op ontdekkingstocht in Angkor Wat

iStock
Deze majestueuze tempel is één van de belangrijkste archeologische sites in Azië. Hoewel het omliggende nationaal park zich stilletjesaan heer en meester maakt van de ruïnes, sta je hier toch met open mond te kijken naar een verloren gegane dynastie. Angkor Wat was zes eeuwen lang de hoofdstad van het machtige Khmerrijk en dat zal je geweten hebben. Een must om te bezoeken!

3. Infinity pools in Singapore

iStock
Een dakterras waar je simpelweg in je ligzetel van het uitzicht geniet is allesbehalve hip tegenwoordig. In Singapore vind je op verscheidene wolkenkrabbers infinity pools waar je letterlijk tussen de wolken kunt zwemmen. Hoewel de rand van het 89ste verdiep wat intimiderend kan zijn, is het uitzicht hier onbetaalbaar.

4. Op safari in Bali

iStock
Trek je stoute schoenen aan en ga op safari in het Safari & Marine Park in Bali. Dit natuurpark biedt onderdak aan meer dan 60 verschillende dieren, waarvan je de meeste waarschijnlijk nog nooit in levende lijve hebt gezien. Naast Himalayaanse beren en Afrikaanse nijlpaarden vind je hier ook de befaamde Indische witte tijgers. Al raden we af om er een selfie mee te nemen…

5. Ronddobberen in Ha Long Bay

iStock
Deze baai in het noorden van Vietnam heeft net geen 2000 aparte eilandjes die elk op indrukwekkende wijze tientallen meters uit het water rijzen. Vele van deze eilanden zijn daarbovenop ook nog eens hol vanbinnen, waardoor je tijdens je rondvaart enkele grotten kunt bezoeken. Opvallend: enkele van deze grotten bevatten zelfs19de eeuwse Franse graffiti. Geen wonder dat deze baai al meer dan twintig jaar op Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

6. Bergbeklimmen in Myanmar

iStock
Je zult veel moeite moeten doen om een land te vinden waar de natuur nog zo aanwezig is als in Myanmar. Hier worden indrukwekkende bergketens afgewisseld met rustige meren en uitgestrekte bossen. Trek de wildernis in en je komt gegarandeerd oude tempels en andere boeddhistische archeologische sites tegen. In Yangon, één van de grootste steden van Myanmar, komen de culturele tradities en modernisering samen tot één overweldigend geheel.

7. Kookcursus in Chiang Mai

iStock
Een kookcursus is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij Thailand, maar in Chiang Mai moet je toch zeker eens je potten en pannen bovenhalen. Deze stad heeft verschillende scholen die programma’s aanbieden om je kookkunsten bij te schaven. Leer hoe je onder andere kokos en de meest uiteenlopende kruiden in je gerechten verwerkt en wordt, eens je weer thuis bent, de topchef onder je vriendinnen!

8. Door het regenwoud in Laos

iStock

Pure ongerepte natuur die je haast nergens meer vindt? In Laos ben je aan het juiste adres. Het hele jaar door kun je op het Bolaven Plateau genieten van een stuk onaangeroerd regenwoud dat plaats biedt aan tijgers, olifanten en luipaarden. Bewonder ook vooral de dubbele Tad Fane watervallen, de grootste in Zuidoost-Azië die meer dan 100 meter naar beneden donderen. Wie Bolaven tussen oktober en februari bezoekt, kan zelfs observeren hoe koffie geoogst wordt op het plateau.

9. Cityhoppen in Rajasthan

iStock
In de noord-westelijke provincie van India, Rajasthan, kom je de ene kleurrijke stad na de andere tegen: de roze stad Jaipur, de blauwe stad Jodhpur, de witte stad Udaipur,… Het kleurenpalet in al deze steden trekt niet alleen miljoenen toeristen aan, maar ook de filmindustrie. De James Bond-film Octopussy werd hier opgenomen, maar ook recentere films als The Best Exotic Marigold Hotel vond hier plaats. Wie weet kom je hier volgende winter wel Judi Dench tegen!

10. Luxueus genieten in Thailand

iStock
De Thaise hoofdstad is een smeltkroes van traditie en luxe. Na een dagje vol tempelbezoeken en flaneren door de bazaars, kun je uitrusten op één van de vele dakterrassen. Met een cocktail in je hand geniet je van het uitzicht op één van de drukste steden ter wereld. Voor wie het nog wat luxueuzer mag zijn, zijn er de dinner cruises op de Chao Phraya rivier. Een uitgebreide maaltijd bij zonsondergang om jezelf daarna onder te dompelen in de legendarische clubs in Bangkok, waar er geregeld internationale DJ’s aan de draaitafels staan!

Ook zin om Zuid-Azië te ontdekken? Via Connections maak je kans op een reis naar Thailand ter waarde van €2.500! Of je nu vanuit je hangmat van de zonsondergang wil genieten of het nachtleven van de hoofdstad wilt induiken, deze reis vergeet je sowieso nooit meer.

Meer
Lees meer...