Meer dan 100 coronabesmettingen na controversieel Smash Mouth-concert

Zeker 100 mensen raakten besmet met het nieuwe coronavirus na een concert van de Amerikaanse band Smash Mouth op een motorevenement in South Dakota. De organisatie benadrukt dat iedereen gevraagd werd om de coronamaatregelen te volgen, maar uit beelden van het evenement bleek iets volledig anders.

Smash Mouth is één van de bands die enkele weken terug optrad tijdens de Sturgis Motorcycle Rally, een motorevenement in de Amerikaanse staat South Dakota. Op dat 10 dagen durend evenement werden zo’n 250.000 motorliefhebbers verwacht.

Coronamaatregelen

Volgens de website van de rally, werden alle aanwezigen met drang aangeraden om zich aan de coronamaatregelen te houden. Dat wil zeggen: ontsmettende handgel gebruiken, afstand houden en een mondmasker bij zich hebben.

Maar op beelden van het evenement (en vooral het concert van Smash Mouth) is duidelijk te zien dat die maatregelen niet nageleefd worden. Honderden toeschouwers staan dicht op elkaar en wonen zonder mondmasker het concert bij.

In de filmpjes is zelfs Smash Mouth-frontman Steve Harwell te horen, die roept: “We zijn hier allemaal samen nu. F*** that Covid-sh*t!”

Haatmail

In de weken na het concert kreeg de band (die vooral bekend is om nummers als All Star en I’m A Believer) hele hopen haatmail. Smash Mouth deelde een greep uit het aanbod lacherig met z’n fans.

Op een foto op Instagram is een brief te zien, waarin onder andere woorden als “motherf*ckers” en “selfish” (egoïstisch) te lezen staan. De brief kwam samen met een cd van de band, die helemaal aan stukken was geslagen.

https://www.instagram.com/p/CEMzuQLlE_6/

Zeker 100 besmettingen

Ondertussen hebben de Departementen van Gezondheid van zowel North als South Dakota bevestigd dat het concert een bron is van coronabesmettingen. North Dakota stelde 17 besmettingen vast, terwijl South Dakota zeker 40 nieuwe gevallen bij heeft sinds het evenement.

In totaal zou het gaan om meer dan 100 besmettingen met het coronavirus, die gelinkt kunnen worden aan het controversiële concert van Smash Mouth.

Meer
Lees meer...