‘1001 Arabian Nights’ van CH!PZ gaat viraal op TikTok, maar niet iedereen is daar blij mee

De laatste tijd zijn er weer heel wat virale challenges en dansjes te vinden op TikTok. Eerder overtuigde een van de choreografieën van Matilda de TikTok-generatie al, en nu doet ook een song uit de geschiedenisboeken het goed. Het gaat over 1001 Arabian Nights van de Nederlandse groep CH!PZ. Alleen kiezen de meeste TikTokkers voor het foute dansje, en daar zijn de fans niet al te blij mee.

Wie is opgegroeid in de jaren 2000 herinnert zich zonder twijfel de groep CH!PZ nog. De band is ondertussen al wat ouder geworden, maar treedt toch nog steeds op. En maar goed ook, want enkele weken geleden is hun grootste hit 1001 Arabian Nights ontdekt door TikTok. Daar gaat het lied nu, met gepast (of niet gepast) dansje, viraal.

CH!PZ

De Nederlandse popgroep CH!PZ is ontstaan in 2003 en bestaat uit vier leden: Rach-L, C!lla, Peter Rost en Kev!n. Zij kenden hun eerste grote succes in 2004 met de hitsingle Cowboy. Het succes zorgde ervoor dat het lied ook overwaaide naar de Belgische hitlijsten.

Maar de grootste hit kwam er met 1001 Arabian Nights pas in 2005. Daarna brak de groep ook door in onder andere Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Daarna bleef de groep nog vijf jaar optreden, maar in 2010 kwam het tot een split. In 2018 besloot de band het terug opnieuw te proberen.

Viral

Ondertussen staat CH!PZ nog steeds wekelijks samen op het podium. En maar goed ook, want 19 jaar na hun eerste grote doorbraak zijn ze opnieuw doorgebroken. Op TikTok is namelijk een hype ontstaan waarbij het refrein van hun hit 1001 Arabian Nights wordt gebruikt.

Bij die hit hoort ook een dansje waarbij de TikTokkers hun vingers in de lucht steken om de 1 en 0 uit het lied uit te beelden. Dat lijkt op het eerste zicht een leuke toevoeging, maar echte fans van CH!PZ gaan daar niet mee akkoord. Zij doen dan ook hun uiterste best om de TikTokkers het echte dansje aan te leren. En dat lijkt te lukken, want verschillende mensen deelden ondertussen al filmpjes met de originele choreografie.

Bekijk hier enkele TikToks:

@its.julien.brown christmas nights with the boys🎅🏼 #foryou#arabiannights#viral#fypシ ♬ original sound – Taeao
@azurraofficial this is stuck in my head🤣 #fyp #1001nights #arabiannights ♬ original sound – Taeao
@musatovnikita

1001 nights 😍

♬ 1001 Arabian Nights – Chipz

Bekijk hier het originele dansje:

@chipzofficial Which one do you like the best? Thx for all the support after all those years ❤️ @korthom #chipz #1001 #arabiannights #1001arabiannights #chipzisback #fyp ♬ original sound – Taeao
Meer
Lees meer...