11 dingen die alleen een brildrager begrijpt

Slecht zien is vreselijk, maar ook een bril dragen is niet altijd een pretje. Om de pijn van alle brildragers een beetje te verzachten, zetten we elf dingen op een rijtje die alleen zij kunnen begrijpen. Want het is altijd tof om iets te kunnen dat anderen niet kunnen, toch?

1. Aangedampte glazen = de hel

Tumblr / elliekarasuma
Koken of iets warms drinken? Aangedampte glazen. In de regen lopen of van de koude buiten naar de warmte binnen (of omgekeerd) komen? Hetzelfde probleem. Flink sporten? Voortdurend aangedampte glazen, die je natuurlijk ook constant moet afkuisen. Bovendien vinden andere mensen dat meestal hilarisch, wat het voor jou nog een tikkeltje erger – en gĂȘnanter – maakt.

2. Iedereen wil je bril eens passen

Giphy
Om vervolgens uit te roepen dat je blind bent, dat zo’n bril toch wel vreselijk irritant is of dat ze er niet mee staan. Niets dat we zelf nog niet wisten dus.

3. Zwemmen is geen pretje

Giphy
Brildragers hebben twee opties als ze gaan zwemmen: geen bril dragen en niks zien, of toch een bril dragen en niks zien door alle druppels erop. Natuurlijk kan je ook een duikbril kopen op sterkte, maar doet iemand dat ook echt?

4. Zoeken, zoeken, zoeken

Giphy

Als een brildrager zijn bril laat vallen of achtergelaten heeft op een ongewone plaats, volgt er meestal een serieuze zoektocht. Iets vinden als je niet goed ziet, is immers niet zo simpel. Ook sporadische brildragers zoeken wat af, omdat ze hun bril altijd ergens anders achterlaten, bij de televisie of in de auto bijvoorbeeld.

5. Niemand herkent je zonder bril

Giphy
Meer nog: je herkent jezelf amper als je in de spiegel kijkt. En nee, niet alleen omdat het wazig is. Ook herkenbaar: de meeste mensen vinden je knapper met je bril, al is dat natuurlijk vooral een gewoonte.

6. Een 3D-film is niks voor jou

Giphy
Want zo’n 3D-brilletje combineren met je echte bril, dat is echt niet comfortabel.

7. Iedereen wil je contactlenzen aansmeren

Giphy
Je kan ze niet verdagen, je hebt een oogaandoening waardoor je ze niet kan dragen of je wil er gewoon geen. Eigenlijk doet de reden er niet eens toe: als we lenzen wilden, hadden we er al lang gehad.

8. De zon maakt het je niet makkelijk

Giphy

Als de zon schijnt, moet je voortdurend wisselen tussen je twee brillen, tenzij je zo’n bril hebt die zichzelf aanpast aan het licht. Of je moet klepjes overwegen. Euh, niet dus.

Ook vervelend: er staat altijd een witte bril gebruind in je gezicht.

9. Je haat mensen die een valse bril dragen

Giphy
Hip? Intelligenter? Knapper? Het zal wel. Maar wij vinden zo’n bril met fake glazen vooral belachelijk.

10. Liggen en tv kijken = niet simpel

Giphy
Je bril schiet naar omhoog, doet pijn aan je neus en achter je oren en je kijkt ineens boven of onder je glazen. Nee, gemakkelijk is het niet om in de zetel te liggen als je naar televisie kijkt.

11. Een nieuwe bril kopen is vreselijk moeilijk

Giphy
Niet alleen omdat het moeilijk is om een keuze te maken, maar ook omdat het gewoon moeilijk is dat je niet ziet of de bril bij jou past.. Ryan Gosling kunnen we alvast geruststellen: hij staat met alles.

Gesponsorde artikelen