Left Right
scrollTop top

11 manieren om spinnen uit je huis te houden zonder ze keihard dood te slaan


11 manieren om spinnen uit je huis te houden zonder ze keihard dood te slaan

We schreven het al: het kruipertjesseizoen is weer begonnen en dat wil zeggen dat wij weer alle hoeken van de kamer checken voor we binnekomen. Maar spinnen zijn ook wel picky beestjes en ze wonen ook niet zomaar eender waar. Dus hebben wij voor jou elf tips verzameld om er op een natuurlijke manier voor te zorgen dat de achtpoters uit je huis blijven, zonder dat je ze moet doodslaan. Want spinnen zijn nuttig, zeggen experts die duidelijk nog nooit een spin van dichtbij hebben gezien. 

1. Essentiële oliën

Want daar hebben ze écht een hekel aan. Sproei overal essentiële oliën en dan komen ze niet in de buurt. Of ga voor de cheapere optie en gebruik een beetje olie in wat water en sproei daar dan alle dagen mee rond. Bonus: je huis ruikt lekker.

2. Azijn

iStock

Doet eigenlijk hetzelfde als essentiële oliën maar is véél goedkoper én je hebt het waarschijnlijk al in huis. Plus, je kan met azijn en soda behoorlijk wat coole trucjes doen. Google het.

3. Etensresten = opruimen

giphy
Achtergelaten kruimels, da’s zo’n beetje een free food festival voor spinnen. Kruimeldief to the rescue!

4. Vliegenramen

iStock

Als de vliegen niet binnen kunnen, de spinnen ook niet. En ’t is niet omdat ze overal tussen kunnen dat we ’t hen gemakkelijk moeten maken. Als ze een schaar mee hebben om je raam kapot te knippen hebben ze de toegang wel verdiend. En hebben wij een heel ander soort probleem.

5. Kuis je tuin op

giphy

Klimop, plantjes, bloemetjes en stapels bladeren die maar niet uit de weg geraken? Begin er maar aan, want dat zijn nu net de plaatsen waar spinnen graag rondhangen. En daarna komen ze binnen voor die kruimels van hierboven en voor je ’t weet heb je een hele kolonie op je dak.

6. Ga uit sloddervos-modus

giphy
Niet alleen zorgt kuisen ervoor dat de webben weggaan, er zijn direct ook een pak minder plekken waar spinnen kunnen chillen.

7. Voeg kieren en spleten dicht

MemeInternet

Want kieren en spleten zijn eigenlijk gewoon heel grote ‘INGANG’-tekens.

8. Eet sinaasappels. Veel sinaasappels

giphy

Want citrusschillen, da’s zowat het enige waar een spin niet onderkruipt als je ’t laat rondslingeren.

9. Channel je innerlijke crazy cat person

giphy
Katten vangen spinnen. Of martelen ze even voor ze ze opeten. Waar we natuurlijk niet achterstaan, dierenvrienden dat we zijn.

10. Plant munt of lavendel op je balkon

iStock

Een even erge geur als citroen of sinaasappel. Bonuspunten voor de mensen die essentiële citrus- of lavendel-olie te pakken krijgen en daarmee dweilen. Win.

11. Zet je buitenlicht uit

giphy

Buitenlicht heeft hetzelfde effect op spinnen als op motten. Ze worden er keiblij van en doen er alles aan om er bij in de buurt te komen. En als ze daar dan toch zijn …. waarom niet even binnen komen loeren? Licht uit en vensters dicht, dus!

12. Verhuis*

Maar onthou: ze zitten overal.

*Grapje. Gewoon de kamer afsluiten waar je een spin ziet en er nooit meer komen, werkt ook.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…