11 studiebuddies die jouw leven redden tijdens de examens

Vrienden: waar zou je staan zonder hen? Want geef nu toe: het leven is gewoon zo veel plezanter met je maatjes. Zeker tijdens de examenperiode. Dat hebben ze ook begrepen bij Hello bank!. Als je bij hen een vriend aanbrengt, krijg je beiden 25 euro cadeau. Extra leuk meegenomen voor jou en je studiebuddies tijdens die duffe examenperiode, neen? Vertroetel ze, want ooit zullen ze je leven redden … 

1. De nerd

Een goede vriend helpt je bij alles. Ook als je – puur door omstandigheden – geen notities meer hebt van dat belangrijke buisvak. “Who you gonna call?”

2. De streber

Zit je met een prangende vraag over dat moeilijke hoofdstuk? Lukken die verdomde oefeningen niet van statistiek? Zijn er twijfels over de te kennen leerstof … Eén adres: der/die streber.

3. De loser

Zie je het even niet meer zitten? Dan is er altijd wel de loser die het nog slechter doet dan jij. Goede raad: ga na een examen even bij hem staan. Dat geeft altijd een goed gevoel.

4. De chiller

Paniek. Stress. Hartkloppingen … Relax, er zijn ergere dingen in de wereld dan een examen. De chiller gaat daags voor het examen nog naar een gezellig festival. En zelfs hij raakt er door.

5. De opgever

Elk jaar opnieuw zie je ze de revue passeren. In de eerste weken nog naarstig neerschrijvend. Daarna missen ze af en toe al eens een lesje. Om er in de examens helemaal de brui aan te geven. See you next year, fools! Dat soort mensen werkt heerlijk motiverend.

6. De doorzetter

In iedere richting zit wel een student waarvan je denkt: oei, zal die het wel halen. Ze lijken niet de snuggersten en komen vaak wat stiller over. Maar tot ieders verbazing halen ze wel indrukwekkende punten. Motivatie, arbeid en doorzettingsvermogen: het zet je aan het denken.

7. De snapchatter

Niets zo leuk als een deugddoende pauze tijdens de blok. De smartphone kan daarbij helpen. Na een uurtje blokken staat je gsm vol feeds. Je favoriete snapchat-vriend heeft ondertussen al 126 seconden aan hemels blokvertier gestuurd.

8. De flirt

Een blok zonder leuke flirt: dat bestaat niet. Zit je ook zo graag in de bib om al die mooie studentes te spotten? Of blijf je liever thuis om ondeugende snaps te sturen? Als kers op de taart mag je samen in de aula een examen afleggen. Zorg wel dat je er wat beter uitziet dan achter je bureau 😉

9. De gamer

Pauze: recordscore verbeteren. Alles is leuker in de blok. Maar gamen wordt pas echt interessant. Jouw beste vriend zorgt voor de meest spannende matchkes fifa ooit.

10. De sporter

Een gezonde geest heeft een gezond lichaam nodig. Niemand kan je beter motiveren dan je sportbuddy. Samen eens lekker zweten om daarna terug met volle moed aan de cursussen te beginnen: winning.

11. De feester

Na regen komt … En na examens komt.. alcohol. Verdriet verdrinken of de punten vieren: je doet het steeds met je beste feestvrienden … Uitkijken naar het einde dus, lieve studenten.

Wil jij jouw vrienden bedanken voor hun levensreddende acties? Surf dan naar Hello friends

Meer
Lees meer...