12 goede voornemens die succesvolle mensen nooit zullen maken

Nu het jaar er bijna opzit, is het opnieuw tijd om een lijstje vol goede voornemens op te stellen. Jammer genoeg duren de meeste nog geen week. Meestal zijn ze gewoon onhaalbaar of zelfs belachelijk. Misschien zouden we ze beter allemaal achterwege laten? Hieronder alvast een lijstje van de voornemens die succesvolle mensen nooit zullen maken.

1. Meer sporten

Plotseling je hele leven omgooien helpt nooit. Probeer stap voor stap aan je conditie te werken. Best in groep, want anders geef je nog makkelijker op.

2. Geen alcohol meer drinken

Blablabla…

3. Een crashdieet volgen

Het leek zo’n goed idee in december. Maar een maand later kom je er al achter dat het moeilijker is dan je dacht. In februari lijkt het wel of je aankomt in plaats van afvalt. En in maart zit er niets anders meer op dan je verdriet weg te eten…

4. Een nieuwe look proberen

Een nieuwe look lijkt in het begin leuk en verrassend. Maar je moet er wel de nodige moeite blijven voor opbrengen. Even mooi als bij de kapper zal het er nooit meer uitzien.

5. Geen televisie meer kijken

Maar dan mis je De Biker Boys

6. Meer ‘quality time’ beleven

Kan je nog een groter cliché gebruiken? Alsof er tijd van ‘slechte kwaliteit’ bestaat. Elke gelegenheid waarop je tijd kan vrijmaken voor familie, vrienden of jezelf is zinvol en uniek. Geniet er dan ook ten volle van!

7. Een partner vinden (op het internet)

Na twee of drie mislukte (tinder)dates is die hoop alweer vervlogen. Mensen zien er nu eenmaal mooier uit op het internet. Probeer niet zo halsstarrig te zoeken, maar laat het je ‘overkomen’. 

8. Van werk veranderen

Na een zoveelste afwijzing verdwijnt ook die motivatie. En al die cv’s en motivatiebrieven schrijven is ook zo veel werk. Bouw liever een groot netwerk op van mensen die je carrière een duwtje in de rug kunnen geven.

9. Iets nieuws leren

Dat is toch geen goed voornemen? Succesvolle mensen leren dagelijks iets nieuws bij. Zonder er bij stil te staan. 

10. Vrijwilligerswerk proberen

Je enige vrije dag opgeven voor wat vrijwilligerswerk? Veel geluk. Je zal al gauw overschakelen op: ‘wat geld doneren aan Music For Life’.

11. Een wereldreis maken

Dat wil iedereen wel. Maar wie durft echt zijn baan opgeven in deze moeilijke tijden? Je hoeft dat risico helemaal niet te nemen. Wacht, spaar en geniet er pas van als je alles al hebt bewezen. 

12. Al die goede voornemens waarmaken

Juist.
Meer
Lees meer...