12 probleempjes die alleen kleine mensen begrijpen

Klein
iStock

Vaak is het niet zo erg om klein te zijn: als je jong bent, mag je bijvoorbeeld gratis binnen in pretparken en als je wat ouder wordt, heb je nooit last van plaatsgebrek voor je benen. Maar als jij zelf een kleintje bent, weet je dat het ook problemen met zich meebrengt. Dit zijn er 12.

1. Je ziet nooit iets op concerten of festivals

Giphy
Nee, zelfs niet als je op je tippen gaat staan. Het enige wat je ziet zijn de schouders en de hoofden van de mensen rondom jou. Maar hey, het zijn de muziek en de sfeer die tellen, toch? En gelukkig zijn er ook vaak grote schermen, waarop je toch iets kan zien.

2. Hoge hakken zijn een must

Giphy
En als je toch eens platte schoenen draagt, verbaast iedereen zich over hoe klein je echt bent. Nóg kleiner dan ze dachten dus …

3. Iedereen spreekt je aan met een verkleinwoord

Giphy
Karentje, Carolientje of Marijntje: die -tje moet er altijd bij. Anderen noemen je gewoonweg kleintje, mini of een ander woord dat op je lengte slaat. Tja.

4. Je moet vaak hulp vragen in de supermarkt

4GIFs
Niet alleen voor de producten op de bovenste plank, maar ook voor die op de plankjes daaronder. En ja, dat is soms een beetje gênant.

5. En ook thuis heb je een trapje staan

DIYLOL
Of klim je op tafels en stoelen. Want ook het bovenste schap van je eigen kasten is onbereikbaar.

6. Passende kleren vinden is niét gemakkelijk

Giphy
Een minirok komt bijna tot op je knieën, terwijl een maxirok centimeters op de grond hangt. T-shirts zijn dan weer altijd te lang, en de mouwen van een trui moeten altijd opgerold worden. Nope, simpel is het niet.

7. En je moet je broeken altijd laten inkorten

Giphy

Gewone broeken zijn altijd te lang, maar die uit de kinderafdeling zijn natuurlijk te krap. De enige oplossing: je broeken laten inkorten. Als je dat niet zelf kan, wordt je broek nog wat duurder.

8. Andere mensen leunen op je schouders of op je hoofd

Giphy
Omdat ze dat lachwekkend vinden en het voor hen de perfecte hoogte is. Maar je bent geen meubelstuk, toch?

9. Je moet altijd in het midden zitten

Quickmeme
Moeten er drie mensen op de achterbank zitten? Dan ben jij gegarandeerd degene die in het midden terechtkomt. Want jij hebt toch niet veel plaats nodig voor je benen.

10. Je moet altijd vooraan staan op een foto

Tumblr / Fuckyeahdash
Herinner je je nog de klasfoto’s van vroeger? Jij moest altijd vooraan staan of op een stoel gaan zitten, omdat niemand je anders kon zien. En ja, ook vandaag moet dat nog altijd.

11. Kussen met je lief zorgt voor nekpijn

Giphy
En ook de tippen van je tenen lijden eronder. Gelukkig heft hij je ook weleens op …

12. Mensen schatten je jonger dan je bent

Makeameme
Waardoor je af en toe wel eens je identiteitskaart moet tonen om te bewijzen dat je oud genoeg bent. Maar wij voorspellen: ooit zal je blij zijn dat mensen je jonger inschatten.

En vergeet niet: je bent niet alleen!

Quickmeme

Gesponsorde artikelen