12 verkeersregels die gewoon té belachelijk zijn om te volgen

Thinkstock

Think Blue van Volkswagen mag dan wel álles in je leven beter maken, soms bots je toch nog tegen enkele hindernissen. Sommige landen vinden namelijk de vreemdste verkeersregels uit. Zelfs de meest vanzelfsprekende dingen worden opgenomen in een of andere wet. Voor je op roadtrip vertrekt, bekijk je misschien best deze 12  bizarre regels. 

1. Voor het vertrekken: alles dubbelchecken.

Youtube

In Denemarken moet je voor het starten altijd even onder je auto kijken. Dat is immers dé ideale plek voor een powernap, toch? Rare jongens, die Denen!

2. Gij zult niemand natmaken.

Youtube
Aha! Deze regel is misschien nog niet zó gek. Niets is namelijk zo irritant als water (of modder!) over je heen krijgen wanneer een wagen door een plas rijdt. In Japan zal het je niet overkomen, want daar is het strafbaar om een voetganger nat te maken met je auto. 

3. Een vuile wagen? Dat is om een boete vragen…

Giphy
In Roemenië en Rusland is het echt not done om met een vuile wagen rond te rijden. Tenzij je een fikse boete wil, passeer je dus beter langs de carwash.

4. Met proper ondergoed zit je goed!

I-mockery
Onderbroekenlol? Vergeet het! In San Francisco is het verboden om je auto te wassen met vuil ondergoed. Om een stoere bling bling-auto te hebben, haal je dus maar beter een groot pak Dash uit de supermarkt.

5. Who took my badjas?

Youtube
In Californië mag je dan weer geen vrouwenbadjas dragen in de wagen. Mannen mogen gerust in hun kamerjas rondcruisen. What’s up with that?!

6. Don’t go topless in Thailand!

Youtube
Kim en Kanyé kiezen voor hun roadtrip maar beter een andere bestemming uit dan Thailand, want daar is het verboden om zonder T-shirt rond te rijden.

7. Vergeet die modieuze reservebril niet…

Giphy
Als je in Frankrijk en Spanje (als brildrager) geen extra paar glazen bij hebt in je auto, moet je betalen. Liever slechte punten van de fashionpolice dan een boete van de échte politie.

8. …en hou je ogen altijd goed open.

Youtube
Eyes wide shut in de auto? Niet echt een goed idee. De Amerikaanse staat Alabama vond het blijkbaar toch nodig om een wet te maken die het dragen van een blinddoek tijdens het rijden verbiedt. 

9. Verboden te stoppen!

Tumblr

In de VS mag je in sommige gevallen het rode verkeerslicht gewoon negeren. Als er geen lichten zijn, staan er stopborden. De bestuurder die het eerst gestopt is, mag als eerste weer vertrekken. Easy peasy!

10. You can go your own way: waka waka in Africa!

Giphy
Geen verkeerslichten te bespeuren in Ethiopië. Ook niet op drukke kruispunten. Iedereen doet er maar wat. Lang leve de chaos!

11. Kom van dat dak af!

Youtube
Te weinig plaats in je auto? Pech! In Alaska is het verboden je hond op het dak van je wagen vast te binden. Bobby blijft dus beter thuis.

12. Last but not least: let op voor lifters.

Tumblr
In Rusland is het verboden om lifters mee te nemen. Maar geef toe, zou jij deze hiker oppikken? Don’t think so!

Ten slotte nog een goede raad: waar je ook bent, drive safe!

Youtube
Zéker safety first!
Meer
Lees meer...