13 dingen die je sowieso herkent als je ooit bij een slager hebt gewerkt

Wat zou de wereld toch zijn zonder een goede slager? Inderdaad, vleesloos en ongelukkig. Jammer genoeg is het beroep met uitsterven bedreigd. Waarom? Geen idee. Maar wat we wel zeker weten, is dat mensen die ooit bij een slager hebben gewerkt deze 13 dingen sowieso zullen herkennen:

1. Werken bij een slager is leuk, maar soms ook zwaar

Tumblr
Een hele dag rechtstaan en grote stukken vlees van en naar de snijmachine sleuren zijn best vermoeiend.

2. Voor kleine mensen is het vlees vooraan in de toog de ergste vijand

Imgur
Je moet dan plat op je buik op de toog gaan liggen om aan die parmaham te kunnen.

3. Bij de slager heb je geleerd hoe je met grote messen moet werken …

Tumblr
Jij bent thuis dan ook degene die altijd de kip moet ontbenen of het vet van de koteletten moet snijden.

4. … maar ook dat veiligheidsschoenen tenen kunnen redden

Tumblr
Hoe lelijk die schoenen ook zijn, je bent heel blij dat je ze aanhebt wanneer je zo’n groot mes laat vallen.

5. Je kan geen twee keer dezelfde schort dragen

Tumblr
Want na een dagje werken hangt die vol met kip curry en paté.

6. Je voelt je een echte pro als je exact 100 gram op de weegschaal ziet staan

Tumblr
En ja, daar hoort dan vaak een opmerking van de klant bij: “Dat kunt gij sowieso geen tweede keer.” #challengeaccepted

7. Maar o wee als een klant “nee” antwoordt op de vraag of het “ietske meer mag zijn”

Creativebloq
Daar sta je dan die 10 gram te veel aan preparé uit het potje te scheppen.

8. Jij weet hoeveel een pond en een ons wegen …

Photobucket
Het oudere cliënteel durft die gewichtsmaten wel eens te gebruiken.

9. … en dat frut hetzelfde is als kipkap

Giphy
Ah ja!

10. Je weet perfect welke klant een papiertje wil tussen elk schelletje vlees …

Youtube / UNIZO vzw
Yep, jij kent je vaste klanten!

11. … en wie graag zijn ontbijtspek op stand nummer 4 van de snijmachine heeft

Giphy

Wees maar zeker dat die klant het merkt als je het op stand 5 hebt gesneden.

12. Je kan wel janken als een klant vlak voor sluitingstijd binnenkomt

Youtube / UNIZO vzw
Zeker als hij/zij nog verse sneetjes ossengerookt wil, terwijl je de snijmachine al hebt gekuist.

13. Maar je wordt ook megagelukkig als je een kindje een ‘vleesje’ kan geven

flocku
Dat ‘vleesje’ is dan ook de belangrijkste reden waarom kinderen graag meegaan naar de slager :-).

En dat is toch waar je het allemaal voor doet: mensen gelukkig maken met lekker eten. Helaas zijn er niet genoeg slagers in deze wereld, want het is een knelpuntberoep. Op de website van VDAB vind je welke jobs er nog tot die lijst van knelpuntberoepen horen.

Tumblr