Wat zou de wereld toch zijn zonder een goede slager? Inderdaad, vleesloos en ongelukkig. Jammer genoeg is het beroep met uitsterven bedreigd. Waarom? Geen idee. Maar wat we wel zeker weten, is dat mensen die ooit bij een slager hebben gewerkt deze 13 dingen sowieso zullen herkennen:
1. Werken bij een slager is leuk, maar soms ook zwaar

2. Voor kleine mensen is het vlees vooraan in de toog de ergste vijand

3. Bij de slager heb je geleerd hoe je met grote messen moet werken …

4. … maar ook dat veiligheidsschoenen tenen kunnen redden

5. Je kan geen twee keer dezelfde schort dragen

6. Je voelt je een echte pro als je exact 100 gram op de weegschaal ziet staan

7. Maar o wee als een klant “nee” antwoordt op de vraag of het “ietske meer mag zijn”

8. Jij weet hoeveel een pond en een ons wegen …

9. … en dat frut hetzelfde is als kipkap

10. Je weet perfect welke klant een papiertje wil tussen elk schelletje vlees …

11. … en wie graag zijn ontbijtspek op stand nummer 4 van de snijmachine heeft

Wees maar zeker dat die klant het merkt als je het op stand 5 hebt gesneden.
12. Je kan wel janken als een klant vlak voor sluitingstijd binnenkomt

13. Maar je wordt ook megagelukkig als je een kindje een ‘vleesje’ kan geven

En dat is toch waar je het allemaal voor doet: mensen gelukkig maken met lekker eten. Helaas zijn er niet genoeg slagers in deze wereld, want het is een knelpuntberoep. Op de website van VDAB vind je welke jobs er nog tot die lijst van knelpuntberoepen horen.
