Left Right
scrollTop top

13 nieuwe programma’s die VTM dit najaar op je afvuurt


13 nieuwe programma’s die VTM dit najaar op je afvuurt

Als laatste van de Vlaamse zenders heeft VTM z’n najaar met een pak nieuwe programma’s voorgesteld. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Koen Wauters, die meer dan ooit de Tom Waes van de Medialaan moet worden, en voor Jonas Van Geel, die twee keer per week z’n eigen talkshow krijgt. Voorts twee bijzonder veelbelovende fictiereeksen en natuurlijk de zoektocht naar een nieuw K3.

1. Project K

Het programma waar we het meest naar uitkijken, misschien wel van alle Vlaamse zenders samen, is Project K. Een poging van VTM om Koen Wauters na zijn nipte nederlaag van vorig jaar toch te lanceren als een soort eigen Tom Waes. Ze hadden dit evengoed aan de Reyerslaan aan Tom kunnen gaan verkopen, het programma is overigens van dezelfde mensen als Wauters Vs Waes.

Het idee is simpel: Koen had als kind heel veel dromen en nu krijgt hij de kans om ze te realiseren. In de eerste aflevering zal hij bijvoorbeeld aan Marc Sleen vragen om deel te mogen nemen aan de wafelenbak op het einde van een Nero-strip. Maar dan moet hij natuurlijk een wederdienst voor de tekenaar doen. En die brengt hem naar Afrika …

Koen heeft voor dit programma de halve wereld afgereisd, van de Sahara tot de noordpool. We hebben de indruk dat het een combinatie wordt van Tomtesterom, Reizen Waes, Wauters Vs Waes, … maar dan wel met dat typische Koen Wauters- en VTM-gevoel. Ook leuk, de kinderen van Koen hebben ook een rolletje. Zo speelt zijn zoontje de jonge versie van Koen Wauters.

Vanaf maandag 31 augustus om 20u35

2. De Bunker

Ook dit najaar geldt de gouden regel in tv-land: zondag is van één, en maandag is van VTM. Andere zenders zullen niet sterk genoeg uit de hoek komen om die eerste avond van de week in te pikken, aangezien dan na Project K met De Bunker ook meteen het tweede grote programma van dit najaar op VTM geprogrammeerd staat. De makers van dit programma zijn geen onbekenden, want ze verrasten al eerder met de serie Cordon. Hoe het daarmee is gegaan weet je intussen: een remake in de Verenigde Staten en volgend jaar een tweede seizoen bij ons.

Kan De Bunker nog straffer worden? Bij VTM geloven ze van wel, want de reeks is nog voor de eerste aflevering verlengd voor een tweede seizoen. Sterker nog, de opnames zijn nu al begonnen. De cast is om van te snoepen: Filip Peeters, Hilde Van Mieghem, Sven De Ridder, Eline Cuppens, Greg Timmermans en Sachli Gholamalizad. Zij vormen het team van de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid en werken vanuit hun ondergronds hoofdkwartier: De Bunker.

Van terrorisme, over economische spionage tot cybermisdaden en sektes. Er rust een enorme verantwoordelijkheid op hun schouders. We zijn alvast heel benieuwd. De eerste drie afleveringen zijn overigens door niemand minder dan Jan Verheyen geregisseerd.

Vanaf maandag 31 augustus om 21u40

3. Jonas & Van Geel

VTM zocht dit najaar niet alleen een Tom Waes, ze willen ook een sterke presentator met een aantrekkelijke show. En daarvoor schuiven ze rijzende ster Jonas Van Geel naar voor. We krijgen hem zelfs meteen twee keer per week te zien. Op woensdag is Jonas de brave presentator en krijgt hij vier gasten over de vloer. De show zal goed zijn voor humor, live muziek, gesprekken en ze beloven ons ook verrassingen.

Op vrijdagavond mag Jonas het weekend inzetten met een late night versie van zijn show. Dan staat één gast centraal in wat een bijzondere show moet worden. We vermoeden een beetje dat VTM hiervoor naar Amerikaanse en Britse voorbeelden heeft gekeken, dus als Jonas dat in zich heeft, laat dan maar komen!

Vanaf woensdag 2 september om 21u25 en vrijdag 4 september om 22u25

4. K3 Zoekt K3

Toen K3 enkele maanden geleden aankondigde ermee te stoppen, zeiden we op de redactie haast in koor dat VTM er een zangwedstrijd van zou maken. En enkele uren later kwam onze voorspelling al uit. Josje is op die manier bij de meisjesgroep terechtgekomen, en nu gaan we een volledig nieuwe line-up zoeken. Hoe dan ook eens een welgekomen afwisseling voor iedereen die The Voice nu toch een beetje beu is (pas op, ze komt er later dit najaar wel weer aan).

K3 heeft toch wel wat betekend in al die jaren. Een hele generatie jonge volwassenen hebben de 180 liedjes en 19 albums aan hun eigen kroost doorgegeven. Nu is het zoeken naar drie waardige opvolgers die K3 ook bij die kinderen tot een onvergetelijk deel van hun jeugd kunnen maken. En die jonge fans van vroeger mogen nu zelfs auditie doen. Ze moeten wel langs een strenge jury: Karen, Kristel, Josje en ‘K3-kenner’ Gert Verhulst. Maar er is ook een publieksjury waarin kinderen, ouders en grootouders hun stem mogen uitbrengen.

Voor de rest lijkt dit programma heel fel op The Voice in een K3-jasje, met een bootcamp en uiteindelijk de felbegeerde liveshows. Tien weken lang zal dit programma in Vlaanderen én Nederland te zien zijn, want K3 is natuurlijk een internationaal product geworden.

Vanaf vrijdag 4 september om 20u35

5. The Team

Nog een fictiereeks waar we echt naar uitkijken is The Team. De serie is een samenwerking tussen België, Duitsland en Denemarken. Er worden tegelijkertijd drie vrouwenlichamen gevonden, in Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen. Drie experts moeten een Europees team vormen om de dader te zoeken. Al snel wordt duidelijk dat er meer dan één dader is. Wat volgt is een strijd tegen een meedogenloze criminele organisatie die betrokken is bij mensenhandel, prostitutie, omkoping en corruptie.

Deze reeks is in totaal in vijf landen gefilmd en werd in Duitsland en Denemarken al heel goed onthaald. De cast is echt indrukwekkend, met uit ons land alleen al Veerle Baetens, Koen De Bouw, Hilde Van Mieghem, Filip Peeters, Marijke Pinoy en Line Pillet. Voorts de Deense topacteur Lars Mikkelsen en de Duitse Jasmin Gerat. Ons geeft de serie zowat het gevoel van The Killing en The Bridge, maar dan met een Vlaamse inbreng. Maar als die sfeer wordt opgeroepen, dan is dit een reeks om duimen en vingers van af te likken. Onze Deense en Duitse vrienden zouden al een tweede seizoen willen.

Later dit najaar

6. Het geheime leven van 5-jarigen

Kinderen observeren met een verborgen camera, er was een tijd dat dit absoluut niet kon. Met dit programma wil VTM vooral jonge ouders aanspreken, die hun kinderen vanaf 1 september weer iedere dag aan de schoolpoort afzetten. Maar wat gebeurt er tijdens zo’n dag op school? Tien kleuters ontmoeten elkaar voor het eerst in een kleuterklas waar alles wordt geregistreerd door camera’s en microfoons. Als kijker zullen we getuige zijn van vriendschap, liefde, maar ook ruzie en rivaliteit, al is dat in de kinderwereld snel vergeten.

Omdat dit concept anders toch maar wat flauwtjes zou zijn, wordt kinderpsychiater Peter Adriaenssens in de arena geworpen, samen met Binu Singh. Zij geven commentaar bij alles wat we te zien krijgen. De tv-redactie van newsmonkey is nog niet echt wild van dit programma, maar hier heeft dan ook niemand een jonge spruit rondlopen. We houden er dus rekening mee dat jij wel geïntrigeerd bent en dit programma dan ook een kans wil geven.

Vanaf woensdag 2 september om 20u35

7. Alloo bij Jambers

Paul Jambers wordt dit jaar 70 en dat wilde VTM niet vieren met het zoveelste programma waarbij zijn beste reportages van onder het stof worden gehaald. Luk Alloo, de leerling van Jambers en vandaag de bekendste reportagemaker van VTM, schetst in vier afleveringen een beeld van de legendarische journalist. De interviewer zal voor één keer zelf worden geïnterviewd.

Daarvoor trekt Alloo met Jambers naar locaties die voor hem een bijzondere betekenis hebben. En ook wij zouden zo dingen te zien krijgen die we nog niet wisten over Jambers. Ze komen uiteindelijk zelfs in Londen terecht. En natuurlijk wordt dit alles doorspekt met beeldfragmenten uit de 44-jarige carrière van Jambers. Nu maar hopen dat Luk Alloo de juiste vragen stelt aan zijn meester …

Vanaf dinsdag 1 september om 21u35

8. Alloo bij de Lokale Politie

Na Jambers is het weer de beurt van de politie om door Luk Alloo op de rooster te worden gelegd. En na de wegpolitie trekt Alloo nu naar de lokale politie. Oké, helemaal nieuw is dit programma niet, we kennen het format. Maar het wordt vermoedelijk toch weer wat anders. Met veel humor, hebben we gehoord. Alloo volgt negen politieduo’s in de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

Later dit najaar

9. Helden van Hier: Door het Vuur

Nog een reportagereeks, maar deze keer niet van de hand van Luk Alloo. Een ploeg volgt de brandweer van Gent tijdens hun noodzakelijke, maar soms levensgevaarlijke missies. We zien de actie door de ogen van de hulpverleners zelf, en waar de cameraploeg niet verder kan, zorgen bodycams dat we unieke beelden krijgen. Een reeks reportages die ons heel hard is aangeraden, vooral voor de manier waarop het in beeld is gebracht.

Vanaf donderdag 3 september om 21u45

10. Planet’s Got Talent

Dit is geen eigen vtm-programma en een absolute afrader voor wie stilaan stuiptrekkingen krijgt van de zoveelste talentenshow. Het programma verzamelt de opvallendste fragmenten en audities van over de hele wereld. Beter – of erger, vul dat zelf maar in – wordt het niet. Natuurlijk zijn er al behoorlijk straffe dingen gebeurd, dus wie Belgium’s Got Talent geweldig vindt, weet naar wat te kijken op dinsdagavonden.

Vanaf dinsdag 1 september om 20u35

11. Total Loss in het Bos

VTM omschrijft dit als het programma dat nooit had mogen worden uitgezonden. En om eerlijk te zijn associëren we dit toch ook wel iets meer met 2BE, waar programma’s zoals Tragger Hippy en Wat Als het al eerder goed hebben gedaan. Maar VTM heeft een goede reden om dit programma toch te programmeren. Wat houdt het in? Een handvol bekende Vlamingen zal in een groot dierenkostuum, waarmee ze geen steek zien, in het bos worden losgelaten.

Vervolgens moeten ze van punt A naar B lopen en daarbij knotsgekke hindernissen overwinnen. Op de finishlijn mag een teamgenoot hen wel instructies geven. Het team dat wint, krijgt een grote som geld. En daar zit de reden voor dit vreemde programma, want het geld gaat integraal naar Rode Neuzen Dag. Veel humor, pijn en vernedering, maar ’t is voor de goede zaak, hé!

Later dit najaar

12. Altijd Prijs

VTM heeft binnenkort ook een nieuwe sitcom. Altijd Prijs gaat over een gezin dat het onmogelijke meemaakt: de lotto winnen. De familie Desmet woont in een troosteloos appartement, en dus willen ze hun geluk nu van de daken schreeuwen, maar dat mag je net niet doen als je in één klap stinkend rijk bent geworden. De cast van deze komische reek: Steve Geerts, Ini Massez, Nathan Naenen, Nicky Langley, Rilke Eyckermans en Pepijn Caudron.

Later dit najaar

13. De vetste vakantie

Nu er op VTM geen ruimte meer is voor boeren die vrouwen zoeken, moest Dina Tersago op zoek naar een nieuw programma. Deze keer laat ze kinderen beslissen waar de vakantie met hun ouders heen gaat. En ze hebben echt alles in handen: de bestemming, de logies, de activiteiten en het vervoermiddel. Uiteindelijk zullen de ouders misschien wel blij zijn dat de kinderen mochten kiezen. Of misschien ook niet … Are we there yet?

Later dit najaar

En dan nog een pak toppers die terugkeren

Veel nieuwe programma’s, maar dat betekent niet dat succesformules worden vergeten. Het Lichaam Van Coppens zal weer iedere week enkele straffe experimenten tonen. Het blijft niet te geloven dat de broertjes echt zoveel over hebben voor hun programma.

Faroek was tot nu toe een maandelijks programma, maar nu zullen we de gerechtsjournalist Faroek Özgünes wekelijks aan het werk zien. Naast eigen werk brengt Faroek ook drie keer per maand een buitenlandse reportage. We beginnen met een unieke reportage die Faroek kon filmen bij de Cel Vermiste Personen van Alain Remue. Vanaf september op woensdag om 22u30.

En natuurlijk zou het najaar niets zijn zonder The Voice. Wanneer we het nieuwe K3 kennen, start een nieuwe editie van The Voice Kids, wat een leuke aansluiting kan zijn. Nieuw in de jury naast Natalia en Sean Dhondt is Slongs Dievanongs. En daar zijn we stiekem toch heel benieuwd naar.

Verlengd wegens groot en misschien toch een beetje onverwacht succes is Nicholas. De goochelaar heeft ons al een pak illusies rijker gemaakt en is vastbesloten om dat weer te doen.

Nathalie Meskens kondigde deze week nog aan dat ze geen werk meer heeft bij VTM, maar dat klopt niet helemaal. Ze moet misschien even genieten van wat vakantie – al staat dat niet in haar woordenboek – maar later dit najaar is ze terug met Beste Kijkers.

En dan is er het blok in de vooravond dat op VTM net zoals op één ongewijzigd blijft. Eerst is er De Keuken van Sofie, dat nog volledig volgens het vertrouwde concept zal verlopen. Al heeft Sofie wel een nieuwe keuken en look gekregen. Echte Verhalen: De Buurtpolitie blijft eveneens genoeg kijkers trekken om er een vervolg op te maken. Daarna volgen Het Nieuws en Het Weer. En dan is het natuurlijk aan Familie. Bij VTM niets dan tevreden gezichten trouwens na het succes van de online soap De Zaak Bart, waardoor Familie de hele zomer verder ging. Al negen miljoen keer is een aflevering bekeken, goed voor 250.000 kijkers per aflevering. En dat enkel online, veel programma’s op televisie kunnen er alleen maar van dromen.

Medialaan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588