’13 Reasons Why’: dit is wat we al weten over seizoen drie

’13 Reasons Why’: dit is wat we al weten over seizoen drie

Komt er een derde seizoen van ’13 Reasons Why’ en hoe zal dat eruitzien? Wie het tweede seizoen van de Netflix-klepper bingede, weet dat de reeks met een serieuze cliffhanger afsluit. Dit is wat we al weten over een derde seizoen van ’13 Reasons Why’. Wie het tweede seizoen nog niet gezien heeft, leest beter niet verder. 

Seizoen 2 van 13 Reasons Why zorgt voor veel discussie: dat Tyler na de meedogenloze aanval in de toiletten, de pedalen kwijtraakt, was iets waar de reeks al een heel seizoen naar opbouwde. En eerlijk, wij waren een beetje sceptisch. Maar dat Tyler, dankzij een deus-ex-machina Clay, de schietpartij toch niet uitvoert, zorgt dan weer voor een cliffhanger en overgang naar het volgende seizoen. Dit is alles wat we daar over weten.

1. Het is nog niet bevestigd, maar het komt er waarschijnlijk wel

giphy
Hoewel Netflix waarschijnlijk nog wacht op de publieke reactie op seizoen twee van 13 Reasons Why, ziet het er sterk naar uit dat de reeks een vervolg krijgt. Zo wordt de reeks gefilmd in Sebastopol High School in West Sonoma County, een paar uur boven San Francisco. Volgens de Sonoma West Times, een lokale krant, heeft het district al toestemming gegeven aan Paramount om een derde seizoen te filmen. Er zouden dertig filmdagen vastgelegd zijn.

2. Het derde seizoen zal waarschijnlijk later op het jaar verschijnen dan het tweede

Giphy
Tussen seizoen één en twee van 13 Reasons Why zat ongeveer een jaar. Maar de draaidagen op de middelbare school vallen dit jaar wat later, en dat wil waarschijnlijk zeggen dat we langer dan een jaar zullen moeten wachten op het derde seizoen.

3. Het derde seizoen zal wellicht niet zoveel meer met Hannah Baker te maken hebben

giphy
Voor wie het tweede seizoen gezien heeft, is het ook wel duidelijk dat Clay en Hannah definitief afscheid hebben genomen en dat bevestigt ook de producer, Brian Yorkly aan Entertainment Weekly. “Als we verdergaan met 13 Reasons Why, dan zal de spotlight waarschijnlijk niet meer op Hannah Baker liggen. Ik zie Hannah niet meer geweldig aanwezig zijn in het derde seizoen.” Natuurlijk zijn er nog genoeg andere personages die naar voor geschoven kunnen worden.

4. Ook Katherine Langford heeft (gedeeltelijk) afscheid genomen van het personage

Ook de actrice die gestalte gaf aan Hannah Baker, Katherine Langford, leek op Instagram afscheid te nemen van haar allereerste grote rol. Langford laat duidelijk nog wel een deurtje openstaan voor Hannah, ze kan altijd nog terugkomen in flashbacks. Maar de tijd waarin de verhaallijn van 13 Reasons Why helemaal rond Hannah draait, is duidelijk voorbij. En nu maar wachten op seizoen drie.

Gesponsorde artikelen