13 Reasons Why krijgt nu zelfs kritiek van groep die meehielp aan de soundtrack

13 Reasons Why krijgt nu zelfs kritiek van groep die meehielp aan de soundtrack

Een van de populairste series van het moment is ongetwijfeld 13 Reasons Why, maar de reeks krijgt ook veel kritiek voor de manier waarop het zelfmoord in beeld brengt. Nu voegt ook de band Car Seat Headrest zich bij de tegenstanders en dat terwijl de groep nochtans een nummer maakte voor de soundtrack.

Voor wie de hype de afgelopen maand gemist heeft, hier nog eens waarover 13 Reasons Why gaat. De reeks vertelt het verhaal van Hannah Baker, een meisje dat net zelfmoord heeft gepleegd. Iedere aflevering krijgt iemand die haar gekwetst heeft een tape waarop Hannah uitlegt waarom ze zelfmoord heeft gepleegd.

De Netflix-reeks brengt die zelfmoord echter heel expliciet in beeld en toont niet de mogelijkheid om hulp te zoeken bij problemen. Will Toledo van de groep Car Seat Headrest heeft daarover op Twitter het volgende gezegd: “Please, toon kinderen niet hoe ze hun miserabel leven kunnen veranderen in een spannende zelfmoord.”

Na veel kritiek de afgelopen periode, is het de eerste keer dat er intern commentaar komt op 13 Reasons Why, want de groep hielp mee aan de soundtrack van de reeks. Producer Selena Gomez had vorige week de reeks nog verdedigd.

Gesponsorde artikelen