’13 Reasons Why’ seizoen 4 verschijnt op dit uur op Netflix

Fans van 13 Reasons Why kunnen bijna stoppen met aftellen, want komende vrijdag verschijnt het vierde en laatste seizoen van de controversiële reeks op Netflix. Vanaf 9 uur ’s morgens kunnen we de laatste verhalen over Clay Jenson en de rest van Liberty High School volgen.

Het was al even aangekondigd, maar eind deze week is ’t echt zover: 13 Reasons Why komt op z’n einde. Vrijdagochtend om 9 uur verschijnt het volledige vierde (en helaas ook laatste) seizoen van de reeks op Netflix.

13 Reasons Why

Het eerste seizoen van 13 Reasons Why is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Asher en verscheen op Netflix in 2017. We leerden Hannah Baker (Katherine Langford) kennen, een tienermeisje dat zelfmoord heeft gepleegd. Ze heeft die keuze niet snel gemaakt: ze had er 13 redenen voor.

En die 13 redenen wilde ze delen met de mensen die haar die redenen bezorgd hadden. Ze nam haar verhaal op in dertien stukjes, op dertien kantjes van cassetten, die ze dan bij alle dertien betrokken personen liet passeren.

Controversiële onderwerpen

13 Reasons Why werd in het begin maar matig onthaald, omdat de reeks heel wat controversiële onderwerpen openlijk aanhaalde. Maar uiteindelijk zouden die onderwerpen er wel voor zorgen dat er een tweede, derde en zelfs een vierde seizoen van de Netflix-serie kwam.

https://www.youtube.com/watch?v=oMxTK3-hgeo

Dat wil niet zeggen dat al die onderwerpen even positief werden onthaald. De scène op het einde van het eerste seizoen van de reeks bijvoorbeeld, waarin Hannah Baker on screen zelfmoord pleegt, is ondertussen al uit 13 Reasons Why geschrapt.

Niets blijft geheim

Vorige week loste Netflix de eerste (en voorlopig enige) trailer voor het vierde 13 Reasons Why-seizoen. Daarin krijgen we te zien dat het grote geheim van Clay (Dylan Minnette), Tony (Christian Navarro), Jessica (Alisha Boe) en co toch niet zo goed bewaard lijkt te blijven als ze dachten.

Emotioneel afscheid

Eerder deelde Netflix ook al een filmpje zonder informatie over het vierde seizoen van 13 Reasons Why. Daarin zien we de hoofdrolspelers van de reeks tijdens de laatste lezing van het script, en op de laatste draaidag. Dat was voor velen van hen duidelijk emotioneel.

Meer
Lees meer...