Left Right
scrollTop top

13 handige hacks voor wie van wijn houdt


13 handige hacks voor wie van wijn houdt

Hou je van witte, rode of rosé wijn? Het maakt eigenlijk niet zo veel uit welke je graag lust, want deze tips zijn goed voor àlle wijndrinkers. Of je nu ‘twentysomething’ of ‘thirtysomething’ bent, je hebt deze lifehacks nodig! Vooraleer je het volgende glas uitschenkt, moet je dit eens even bekijken. 

1. Wijnijsblokjes

iStock

In plaats van gewone ijsblokjes in je wijn te doen, moet je ijsblokjes maken van wijn. Je wijn blijft lekker fris en verliest geen smaak. Om de wijn goed te laten invriezen, moet je ze zo’n 48 uur in de diepvries houden. Dat je hier zelf nog niet op bent gekomen! Straf hé?

2. Met druiven kan ook

iStock

Als je het nog niet wist, dan ga je nog iets bijleren vandaag: de meeste wijnen worden gemaakt van druiven. En als je je wijn koel wil houden, kan je ook druiven in de diepvries steken. Je kan ze nadien in je glas steken om ze te gebruiken als ‘fruitige ijsblokjes’. Mooi en tegelijk ook zeer handig!

3. Probleem: kurk in je wijn. Het antwoord: koffiefilter

iStock

Als je per ongeluk wat kurkstukjes hebt geschroefd in je wijn, dan valt dat ook op te lossen. Het enige dat je moet doen, is je wijn filteren met een koffiefilter. Geen kurk meer in je wijnglas!

4. Oeps, vergeten koud te zetten

iStock

Als je de wijn bent vergeten koud te zetten, dan moet je de fles niet zomaar in de koelkast steken en ‘hopen dat die snel afkoelt’. Om de afkoeling te versnellen kan je bijvoorbeeld een handdoek nat maken en omwikkelen rond de fles. Hierdoor zal je fles wijn na 15 minuten al afkoelen. Genius!

5. Geen kurkentrekker? Geen probleem!

iStock

Op kot of in je nieuwe stekje heb je soms geen grote luxe. Daarom denk je bijvoorbeeld niet meteen aan dingen zoals een kurkentrekker. Helemaal niet erg, want als je geen kurkentrekker bij de hand hebt, kan je ook gebruik maken van een sleutel. Steek je huissleutel in de kurk en trekken maar!

6. Voeg wat besjes toe

iStock

Om je wijn een beetje fancier te maken, kan je wat bessen of rode vruchten toevoegen. Hierdoor lijkt je wijn duurder en is hij ook meteen Instagramwaardig.

7. Op de zijkant

iStock

Als je je wijn langer goed wil houden, dan moet je de fles op de zijkant leggen. Vreemd hé? Blijkbaar blijft de kurken stop dan vochtig en droogt hij minder snel uit. Nu moeten we wel zeggen dat de kans op uitdroging heel klein is. 😉 Maar om ervoor te zorgen dat allerlei soorten bezinksel niet naar de bodem zakken, leg je de fles ook best op de zijkant.

8. Schuimwijn schuimt

iStock

Iedereen weet dat schuimwijn schuimt, ook bij het uitschenken. Daarom moet je je glas eigenlijk 45 graden kantelen als je de wijn uitschenkt. Daardoor zal de wijn niet te hard schuimen, mors je niet en heb je meer wijn in je glas.

9. Lekkere restjes

Art of doing stuff

We hebben al een tip gegeven om van je wijn ijsblokjes te maken. Het volgende dat je kan doen met je wijn is eigenlijk hetzelfde, maar de reden waarom is anders. Als je restjes hebt en genoeg wijn ophebt die avond, dan kan je de restjes invriezen en gebruiken als ijsblokjes voor een andere keer.

10. Gemorst met rode wijn?

iStock

Je kent dat ene moment wel, wanneer alles met een seconde vertraagt omdat je de rode wijn ziet druipen op je nieuw bloesje. Pijn in het hart … maar vanaf nu niet meer. Je kan heel makkelijk de wijnvlekken doen verdwijnen door het volgende te doen. Dep de wijn af met een handdoek, strooi er een beetje zout op en laat het een uurtje liggen. Nadien moet je weeral deppen met een handdoek en warm water, en voilà … Geen vlekjes meer!

11. Een wijnslush

iStock

Wil je echt uitpakken met iets supertof op je volgende feestje? Dan moet je gewoon eens een slushy maken met wijn. Heel eenvoudig: kies een wijntje en mix het met verse fruitsap en fruit in een blender. Nadien steek je het in de diepvriezen en voilà, lekkere slushies.

12. Wijn voor morgen

Cuisine at home

Als je zeker bent dat je morgen de restjes wijn zal opdrinken, dan moet je de kurk niet zomaar terug in de fles steken. Doe de kurk eerst in plastiekfolie zodat je de dag erop zonder problemen de kurk er terug kan uithalen. Easypeasy!

13. Reizen met een fles

iStock

Wijn is voor velen heel heilig! En een fles laten vallen, is ook heel snel gebeurd. Als je een fles meeneemt naar vriend(in) of je zet die op tafel, dan kan je best je fles beschermen. Daarom steek je best je fles in een sok of een rubberen houder om zeker te zijn dat je die niet breekt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…