13,2 centimeter is het nieuwe normaal, dames en heren

De gemiddelde grootte van een penis in erectie is 13,2 centimeter. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Bijna anderhalve centimeter minder dan tot nu toe naar voor kwam uit onderzoek. Omdat daarin voornamelijk mannen zaten die zich op hun gemak voelden om deel te nemen aan die studies, blijkbaar.

De studie “Am I normal? A systematic review and construction of nomograms for flaccid and erect penis length and circumference in up to 15.521 men” is in elk geval de meest ambitieuze die ooit gedaan is naar de lengte van mannelijke geslachtsorganen. Normaal komt volgens de studie uit op iets van een 13,2 centimeter in opgewonden staat en 9,16 centimeter wanneer niet. De omtrek is 11,66 centimeter van de gemiddelde erectie, wanneer niet is dat 9,31 centimeter.

Echt kleine en echt grote

Die 13,2 centimeter is het gemiddelde. 90 procent van de mannen zit tussen 11 en 15 centimeter. Slechts 2,28 procent van de mannen heeft er eentje die kleiner is dan 10 centimeter in staat van erectie en quasi hetzelfde kleine percentage heeft er eentje die groter wordt dan 16 centimeter. De studie zegt ook eigenlijk geen verschillen te hebben gevonden qua nationaliteiten, maar hoewel die 15.521 uit heel de wereld kwamen, blijken de meesten toch uit Europa en het Midden-Oosten te komen. 

De onderzoekers konden ook geen correlatie vinden tussen de schoenmaat van een man en zijn penislengte, iets wat vroeger al wel eens werd beweerd.

Meer
Lees meer...