Left Right
scrollTop top

15 soorten pipo’s die je niet naast je wil hebben op een lange vlucht


15 soorten pipo’s die je niet naast je wil hebben op een lange vlucht

Binnenkort begint de kerstvakantie en dat wil zeggen dat er een stormloop zal zijn richting skioorden en exotische bestemmingen. Voor je daar geraakt, moet je wel eerst door de drukte van de luchthaven. En niet te vergeten: de lange uren op het vliegtuig. Dit zijn de dingen die niet geapprecieerd worden op een vliegtuig.

1. Over andere passagiers heen praten

Akkoord, niemand zit graag in het midden. Maar als je met twee reist en je je plaatsen mag kiezen, wees dan zo vriendelijk niet de stoel aan het raampje en aan het gangpad te nemen zodat een derde onbekende in de awkward positie tussen jullie in zit. 

2. Een zetel innemen die niet de jouwe is

Opnieuw: niemand zit graag in het midden. Maar als dat de stoel is die op jouw ticket staat, ga daar dan op zitten en pik geen plek in die niet van jou is. Uiteindelijk zal je gevraagd worden de juiste stoel in te nemen, dus veel meer dan geïrriteerde medepassagiers en boordpersoneel bereik je er niet mee. Met een beetje geluk zijn er na het opstijgen wel nog goede plekken vrij.

3. Je muziek luid afspelen

In de meeste vliegtuigen krijg je een koptelefoon of oortjes. Gebruik die! Niemand wil je muziek horen, hoe goed die ook moge zijn. 

4. Stinkende snacks meenemen

Giphy
Naar ajuin ruikende Ringelings, blauwe kaas, alles waar look in zit, … Laat het thuis en koop het ook niet op de luchthaven. Je medepassagiers zullen je dankbaar zijn. 

5. Zelf stinken

Giphy
Oké, sommige mensen kunnen er echt niets aan doen. Maar zorg ervoor dat je tijd hebt om een douche te nemen voor je naar de luchthaven vertrekt. En in de tax free shops kan je altijd wat parfum uit testen (maar niet overdrijven, dat heeft een averechts effect).

6. Bagage van anderen verplaatsen

Giphy
Als jij de laatste bent die op het vliegtuig stapt en er daarom geen plaats meer is in de kastjes boven jouw stoel, pech! Dat betekent niet dat je koffers van anderen moet gaan verplaatsen, zodat jij jouw bagage toch maar lekker dichtbij kunt hebben. 

7. Met je buur flirten

Soms kan er iets moois groeien uit een toevallige ontmoeting tussen twee vreemden. En vaak vinden mensen het leuk om iemand nieuw te leren kennen. Maar soms willen ze ook gewoon met rust gelaten worden. Als je flirt met je buur en duidelijke signalen krijgt dat hij of zij niet geïnteresseerd is, hou er dan mee op. Als je buur wel een babbeltje wil slaan, wacht dan met een move te maken tot het vliegtuig is geland. Anders moet je nog uren naast iemand zitten die je heeft afgewezen. 

8. Je kind rustig verder laten krijsen

Giphy
Misschien ben jij er als ouder al aan gewend, maar anderen zijn dat niet. En niets is zo vreselijk als urenlang naast een krijsend kind zitten, zelfs met koptelefoon. 

9. Tegen de stoel van de persoon voor je schoppen

Dat kinderen het doen, dat is nog te begrijpen. Zij vervelen zich waarschijnlijk te pletter tijdens een lange vlucht. Maar volwassenen hebben geen excuus. 

10. De vlucht vertragen

Giphy
Als de bemanning met een onhandelbare passagier te maken krijgen, is het mogelijk dat de piloot de drastische beslissing maakt om een tussenlanding te maken om die persoon uit het vliegtuig te zetten. Ook als je ergens gaat zitten, waar je niet moet zitten, kan dat voor vertraging en dus irritatie zorgen. 

11. De armleuningen/voetruimte inpalmen

Op een vliegtuig heb je weinig plaats, true. Maar dat wil niet zeggen dat je de ruimte van anderen moet inpikken, zij hebben even weinig als jou. Hou je armen en voeten netjes bij je als je niet wil overkomen als een arrogante zak.

12. Continu rechtstaan, zodat anderen dat ook moeten doen

Giphy
Niemand vindt het erg als je eens naar het toilet moet. Maar als je een van die mensen bent die echt niet stil kan zitten, vraag dan een stoel aan het gangpad of neem een slaappil. 

13. Dronken worden

Het is nooit leuk om dronkaards tegen te komen, tenzij je zelf zat bent. Maar op een vliegtuig kun je geen kant op en de stank die alcoholadem met zich meebrengt is ook allesbehalve aangenaam. Hou het bij een cola. 

14. Je stoel helemaal naar achter schuiven

Giphy

Voor het geval je het niet weet: er zit iemand achter je. Dat je je zetel een beetje achteruit duwt wanneer de lichten uitgaan, kan wel. Maar doe het niet wanneer het eten net geserveerd wordt of als de persoon achter je midden in een spannende film zit. En duw hem al zeker niet helemaal naar achter, of je hebt er een hater bij.

15. Je kleren uittrekken

Giphy
Dat je het jezelf comfortabel maakt in het vliegtuig is begrijpelijk. Een vlucht kan immers lang duren. Een trui uittrekken, tot daar aan toe, maar hou de rest aan. Niemand wil naast de creep in zijn onderbroek zitten. En ook niemand wil weten hoe je voeten ruiken. Bron: Mashable

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539