16 dingen die je al jaren gelooft maar complete leugens zijn

Een mens laat zich wat wijsmaken in zijn leven, maar in deze 16 leugens geloof jij vanaf nu niet meer. 

1. Goudvissen hebben een geheugen van enkele seconden

Goudvissen hebben geen geheugen van 30 seconden, maar kunnen zich bepaalde dingen maandenlang herinneren.

2. De vertering van een kauwgom duurt 7 jaar

Wie een kauwgom inslikt, krijgt wel eens te horen dat de vertering ervan 7 jaar duurt. Klopt niet. Kauwgommen verteren namelijk helemaal niet en werken hun tocht door ons lichaam onbeschadigd af. Smakelijk!

3. Wanneer je je knokkels kraakt, krijg je artritis

Het is niet door je knokkels te kraken dat je artritis krijgt. Je leeftijd, genen of zwaarlijvigheid zijn daarentegen wel bepalende factoren.

4. Een munt die van de Eiffeltoren valt, kan je doormidden boren

Een munt die van de Eiffeltoren naar beneden wordt gegooid en op je hoofd terechtkomt, kan je NIET doormidden boren. De Eiffeltoren is namelijk 317 meter hoog, waardoor het muntje heel wat wrijvingsweerstand zal ondervinden tijdens de lange val. Een munt is daarnaast niet erg aerodynamisch van vorm, waardoor het nooit een enorme snelheid kan ontwikkelen. 

Oké, je hoofd zal niet zo prettig aanvoelen, maar met die euro of twee kan je wel iets lekkers kopen om de pijn te verzachten.

5. Zuiver water is de perfecte geleider

Zuiver water op zich is geen goede geleider voor elektriciteit. Het zijn de mineralen en het vuil in het water die ervoor zorgen dat je een elektrische schok krijgt.

6. Vleermuizen zijn zo blind als een mol

Vleermuizen zijn NIET blind. Ze gebruiken inderdaad echolocatie om te jagen en zich te oriënteren, maar ze kunnen tegelijk zien.

7. De bliksem kan nooit twee keer inslaan op dezelfde plaats

Twitter
De bliksem kan wél twee keer inslaan in hetzelfde gebouw. In het Empire State Building in New York bijvoorbeeld slaat de bliksem elk jaar een 100-tal keren in.

8. Elke Tourette-patiënt brult scheldwoorden

Niet alle mensen die lijden aan Tourette schreeuwen te pas en te onpas scheldwoorden. De meeste patiënten maken ongewenste bewegingen of geluiden, ook wel tics genoemd.

9. Vincent van Gogh sneed zijn hele linkeroor af

Vincent Van Gogh heeft nooit zijn hele linkeroor afgesneden. Iedereen die de schilder in het laatste anderhalf jaar van zijn leven kende, beweerde immers dat hij enkel het oorlelletje eraf sneed.

10. Voluit heet Mozart ‘Wolfgang Amadeus Mozart’

Amadeus is niet de tweede naam van Mozart. Zijn echte naam is Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart. En dat verklaart meteen waarom de componist het liever bij Wolfgang Amadeus hield.

11. Bugs Bunny is een konijn

Bugs Bunny is geen konijn maar een haas, ondanks dat hij ook in de tekenfilms van The Looney Tunes voortdurend een rabbit wordt genoemd en in een konijnenhol woont. Maar met zijn lange oren en lengte vertoont Bugs Bunny wel degelijk de uiterlijke kenmerken van een haas.

12. Een olifant drinkt met zijn slurf

Olifanten gebruiken hun slurf niet als rietje wanneer ze water drinken. Wel zuigen ze met hun slurf het water op, slaan ze het op, om het vervolgens in hun mond te spuiten.

13. De zon is geel

De zon ziet niet geel. Aan de oppervlakte bedraagt de temperatuur van de zon 6.000 graden en daarbij is maar één kleur mogelijk: wit. Uiteindelijk wordt het licht van de zon wel geel wanneer het onze atmosfeer passeert.

14. Honden en katten zien alles grijs

Honden en katten zien niet in grijswaarden, maar wel in verschillende tinten blauw en groen.

15. Alleen mensen hebben seks voor het plezier

Mensen zijn niet de enige dieren die seks hebben voor hun plezier. Ook dolfijnen en bonobo’s doen het niet uitsluitend om kindjes te maken. 

16. Chinezen zweten niet

Net als Europeanen, Afrikanen of Amerikanen, zweten Chinezen net zo goed. Wel stinken ze minder doordat ze minder apocriene klieren hebben die olieachtig zweet afscheiden en de stank veroorzaken.
Meer
Lees meer...