16 irritante types die je (liever niet) tegenkomt op de trein

Het openbaar vervoer gebruiken is niet altijd een pretje, dat weet iedereen. Denk maar aan de vertragingen en de overvolle treinen, maar ook aan de – soms – vervelende medereizigers. Want geef toe: deze 16 types kom je liever niet tegen op de trein, de tram of de bus.

1. De contactzoeker

Een babbeltje slaan is één ding, maar iemand die zijn hele leven wil vertellen? Neen, dank u.

2. De eenzaat

Maar ook het omgekeerde is vervelend: iemand die zich helemaal wegdraait en jou zelfs geen glimlach schenkt … sympathiek hoor!

3. De lawaaimaker

Je kent ze wel: de reizigers die luid zitten te bellen, te roepen of te lachen, terwijl jij net rustig een boekje wil lezen. Grmbl.

4. De meelezer

Niets zo vervelend als iemand die over je schouder meeleest. Het is MIJN boek, oké?

5. De stinker

Giphy
Soms ben je blij dat je het laatste plaatsje bemachtigt, tot je inademt… Nog nooit van deodorant gehoord?

6. De smakker

Giphy
Iemand die iets eet op de trein: geen probleem. Iemand die een stinkend goedje uithaalt, de hele weg zit te smakken en met open mond knabbelt: wél een probleem.

7. De afvaldumper

Zodat jij – voor je kunt gaan zitten – eerst de sla van de stoelen moet plukken en hun kranten moet opruimen. Leuk is anders.

8. Het koppeltje

Giphy
Dat uiteraard de hele tijd aan elkaar zit te prutsen. Wij hebben ook onze gevoelens hoor.

9. De duwer

Niets zo vervelend als iemand die alle andere reizigers platduwt om een zitplaats te bemachtigen of om als eerste uit de trein te kunnen. Geduld is een schone deugd, weet je wel.

10. De onbeleefderik

Giphy
Die veel te dicht bij jou komt zitten, hard met zijn knieën tegen jouw zetel duwt, zijn voeten op de zetel legt of jouw armsteun afpakt. Just don’t.

11. De wannabe DJ

Mag je alsjeblieft zelf bepalen of en naar welke muziek je luistert?

12. De gaper

Giphy
Elke keer als je opkijkt, zie je hem staren. De hele rit lang. Heb je dan écht niks beters te doen?

13. De toerist

Giphy
Vooral de bagage stoort ons, al kunnen ze er natuurlijk zelf niet aan doen. Maar de valiezen op de voorziene plaatsen leggen, dat kunnen ze wél.

14. De zatlap

Of hij nu zit te drinken, te brabbelen of te roepen, te stinken of te snurken (en altijd maar op jouw schouder valt): het stoort enorm.

15. De klager

Ook dit type ken je maar al te goed: degene die de hele rit zit te klagen, zeker als de trein vertraging heeft en vooral tegen de conducteur.

16. De freak

Die de hele rit vreemde of vieze dingen doet: van nagels knippen, over neuspeuteren, tot het nabootsen van dieren. Kan iedereen daar alsjeblieft mee stoppen?

Wat irriteert jou het meest op de trein, tram of bus? Laat het ons zeker weten via de reacties, Twitter of Facebook.

(Bronnen: Daily Mail, Independent TravelerMetro, SWNS.)
Meer
Lees meer...