16 vakantiebestemmingen om schrik van te krijgen

16 vakantiebestemmingen om schrik van te krijgen

Hier zijn 16 heel creepy plaatsen die zich lenen tot prachtige foto’s. Ze zijn allemaal toegankelijk trouwens, sommige wel enkel onder begeleiding. Dus, voor die volgende vakantie:

1. Isla de las Munecas (Poppeneiland), Mexico

Wie naar Mexico City gaat moet langs gaan in Xochimilco, een district vol kanaaltjes waar chinampas (drijvende tuinen) zijn. Eén van de eilandjes daar is dit freaky poppeneiland. Verzameld en opgehangen door een rare kluizenaar die ondertussen dood is, maar wat dacht je, hij spot nu gewoon mee.

2. Poort naar de Hel, Turkmenistan

Eigenlijk de Krater van Derweze, waar al sinds 1971 continu aardgasvuren branden. De penetrante geur van vuur en zwavelverbindingen die er hangt maakt het allemaal nog wat echter. 

3. Kaplica Czaszek, Czermna, Polen

Gebouwd in 1776 met botten van mensen die stierven in de Dertigjarige Oorlog, maar ook aan de pest en cholera. De botten van 21.000 mensen zijn er in verwerkt.  

4. Het psychiatrisch ziekenhuis op Poveglia, Italië

Dit spookeiland werd al door de Romeinen gebruikt om slachtoffers van de pest te dumpen, en later in de middeleeuwen, toen de Zwarte Dood hoogtij vierde, gebeurde dat opnieuw. In 1922 werd een psychiatrisch ziekenhuis op het eiland gebouwd.

Volgens de overlevering meenden veel van de patiënten geestverschijningen te zien van mensen die op het eiland waren gestorven. De dokter aldaar onderzocht het verschijnsel, maar paste daarvoor onder andere lobotomie en medische experimenten toe. Volgens de legende zou hij uiteindelijk zelf gek zijn geworden.

5. Actun Tunichil Muknal, San Ignacio, Belize

Een grot waar de maya’s mensenoffers brachten. De Kristallen Maagd ligt er, een meisje dat vermoord werd in de grot en wier beenderen zo gecalcificeerd zijn dat ze kristalachtig glinsteren.

6. Castelul Bran, Transylvanië, Roemenië

Het kasteel van Dracula. In Bran, op 160 kilometer van Boekarest.

7. Het Ossuarium van Sedlec, Tsjechië

Kostnice Sedlec is een kleine kapel onder de Allerheiligenkerk op de begraafplaats in Sedlec, een buitenwijk van de Tsjechische stad Kutná Hora. Het ossuarium bevat de skeletten van 40.000 tot 70.000 personen die de ornamenten van de kapel vormen.

8. Het sanatorium van Beelitz-Heilstätten, Duitsland

Zowel Adolf Hitler als de voormalige DDR-dictator Honecker werden hier behandeld. Verlaten sinds 1994. ’t Spookt er uiteraard.

9. Spreepark, Berlijn, Duitsland

Een verlaten pretpark. Niks zo creepy. Must see wanneer in de buurt.

10. Wardsend Cemetry, Sheffield, Engeland

Leuk omdat het 1) al jaren eigenlijk gesloten is en overwoekerd erbij ligt 2) hier in 1862 de koster en de dominee betrapt werden nadat ze jarenlang lijken roofden uit de graven, die aan medische scholen verkochten en daarna, ontleed en verminkt, opnieuw in de grond staken. 

11. Stanley Hotel, Colorado, USA

Notoir spookhotel, en het hotel waar Stephen King de inspiratie opdeed om The Shining te schrijven. Vlak aan het hotel ligt ook een dierenkerkhof, jawel, dat kerkhof dat Stephen King inspireerde tot Pet Sematary.

12. Tsjernobyl, Oekraïne

De spookstad die ontstond na de kernramp in 1986. Naar verluidt met radioactieve geesten tegenwoordig. En ja, je kan er naartoe tegenwoordig.

13. Cane Hill, Londen

Verlaten psychiatrisch ziekenhuis in de buurt van Londen.

14. Oradour sur Glane, Frankrijk

Het bloedbad van Oradour-sur-Glane vond plaats op 10 juni 1944. Het dorp werd die dag door het eerste regiment ‘Der Führer’ van de 2. SS-Panzer-Division Das Reich ingesloten en uiteindelijk verwoest. Bij deze overval werden 642 mensen vermoord. Slechts zes personen overleefden het bloedbad. Alles is zo gelaten zoals het de fatale dag is achtergelaten, inclusief de auto van de huisarts, die nog op het dorpsplein staat.

15. Guanajuato, Mexico

De mummies van Guanajuato zijn gemummificeerde lichamen die begraven werden tijdens een cholera-epidemie in 1833 nabij de stad Guanajuato. Veel van de doden werden onmiddellijk begraven om de ziekte meteen weg te krijgen. Doordat dit zo snel gebeurde, werden sommige zieken al begraven terwijl zij nog leefden. Dat verklaart het feit dat sommige van de mummies nog sterke gelaatsuitdrukkingen vertonen.

Een van de verbrande mummies is Ignacia Aguilar. Zij leed aan een ernstige ziekte waarbij haar hart wel eens langere tijd stopte met slaan. Op een bepaalde dag leek haar hart langer stil te staan en werd ze dus doodverklaard en begraven. Toen het lichaam opgegraven werd, zag men dat ze in haar arm had gebeten.

16. Zelfmoordbos, Aokigahara , Japan

Aokigahara, een bos aan de voet van de berg Fuji, is een beetje een mekka voor zelfmoordenaars. Zo rond de 100 Japanners gaan er elk jaar naartoe om te sterven, ophanging en drugoverdosissen zijn tegenwoordig de geliefkoosde manieren. 

Gesponsorde artikelen