16 verborgen boodschappen in The Simpsons die je vast nog niet hebt opgemerkt

Al sinds 1989 lopen The Simpsons wereldwijd op televisie, en ook al heb je sommige afleveringen al tien keer gezien, de makers slagen er nog steeds in boodschappen te verstoppen die je mogelijk niet zijn opgevallen. Hier zijn er 16 waarmee je vanaf nu kunt uitpakken.

1. Het gevangenisnummer A113

Je let er waarschijnlijk niet op, maar de combinatie A113 is doorheen de reeks al vaak gebruikt als nummer op de kledij van een gedetineerde. Dat is niet per toeval gekozen, want A113 is het nummer van een kamer in het California Institute of Arts waar de tekenaars van The Simpsons zijn afgestudeerd. Ook Pixar/Disney gebruikt die boodschap met hetzelfde kamernummer. Wat daar gebeurd is, dat weten we niet.

2. Matt Groening

Aandachtige kijkers hebben deze misschien gezien. In het vijfde seizoen moet Bart in de rechtszaal getuigen om Freddy, het neefje van burgemeester Quimby, te redden. De persoon die tekeningen van de rechtszaak maakt is niemand minder dan Matt Groening zelf. Hij heeft zelf zijn handtekening erbij gezet.

3. Er zit een hele McBain film verborgen

Dat McBain gebaseerd is op de acteur Arnold Schwarzenegger, dat weet iedereen natuurlijk. Maar dit is wel cool: regelmatig zien we fragmenten uit een film van McBain als intermezzo tijdens een aflevering opduiken, en wanneer we die fragmenten naast elkaar zouden monteren, zien we eigenlijk een hele film.

4. De prijs van Maggie aan de kassa

We hebben ons allemaal wel eens afgevraagd welk bedrag nu precies op de display van de kassa verschijnt wanneer Maggie in de begingeneriek wordt gescand. En de echte fans weten intussen dat die prijs 847,63 dollar is. Maar ook dat bedrag heeft een betekenis: het is exact wat een kind gemiddeld per maand kostte aan ouders in het beginjaar 1989.

5. Het haar en de oren van Homer

Een tekenaar laat altijd ergens zijn initialen achter, alleen is dat in een strip iets gemakkelijker dan in een tekenfilm. Maar niet als je Matt Groening heet. Als je goed kijkt naar bepaalde shots van Homer, dan zie je dat zijn beperkte haar en zijn oor samen MG vormen, ofwel de initialen van Matt Groening.

6. De winkel van Danny Elfman

De begingeneriek zit echt vol verborgen boodschappen. Zo zag je, als je goed keek, tussen 1999 en 2009 de naam van Danny Elfman op een winkel nabij de school van Springfield, een beloning voor zijn werk aan het melodietje van de tekenfilm. Maar toen hij de ploeg verliet, is ook de naam op de winkel geschrapt.

7. Berichtjes op tv

Deze hebben heel wat fans de voorbije jaren al geprobeerd. In het zesde seizoen wordt Homer verdacht van de verkrachting van een meisje, omdat hij zijn zeldzame ‘gummy Venus de Milo’ van haar kont plukt. Wanneer hij onschuldig blijkt, zendt een tv-programma verontschuldigingen uit. Die tekst passeert bijzonder snel over het scherm. Je moet dus wel eens op pauze drukken om alles te lezen. Naast enkele weetjes over de show zelf staat er: ‘If you are reading this, you have no life!’ Oeps!

8. Een wiskundige booschap

In een erg coole Halloween-aflevering, Treehouse of Horror VI, komt Homer in een 3D-wereld terecht. Ook die zit vol verborgen boodschappen, je moet ze alleen snappen. Zo zie je een reeks nummers: 46 72 69 6E 6B 20 72 75 6C 65 73 21. Die kun je van ASCII vertalen naar :

FRINK RULES!

9. Peter Griffin

Deze moet je zeker wel zijn opgevallen. The Simpsons worden constant vergeleken met Family Guy. Misschien zijn ze gewoon wat braver naast die andere cartoonreeks. Onlangs was er een cross-over tussen de twee tekenfilms, maar Peter Griffin, de Homer Simpson van Family Guy, maakte al eens eerder kort zijn opwachting in Treehouse of Horror XIII.

10. The Simpsons als Game Of Thrones

Zelfs al je Game Of Thrones nooit hebt gezien, dan ken je de tv-reeks wel. En die begint altijd met een indrukwekkende begingeneriek. Ook The Simpsons hebben daar al een parodie op gemaakt. Echt de moeite!

11. Krusty = Homer

Deze moet gewoon iedereen al zijn opgevallen: Krusty the Clown ziet er exact hetzelfde uit als Homer Simpson. Je moet Homer enkel wat groen haar, make-up en een rode neus geven, en de twee zijn hetzelfde personage. De makers hebben natuurlijk ook al eens een aflevering gemaakt waarin Homer de rol van Krusty speelt.

12. Nog meer wiskunde

De schrijvers van The Simpsons hebben een passie voor wiskunde. Zelfs Homer maakt al eens wiskundige grapjes. Zo zien we hem een wiskundige formule op een bord schrijven. Iedereen kon dat zien, maar slechts een select groepje kijkers zal gemerkt hebben dat hij bijna de beroemde stelling van Fermat weerlegd heeft.

13. Historische momenten nabootsen

Af en toe duiken er beelden op die de makers duidelijk van een beroemde foto of fragment hebben gehaald. Zo zien we Homer en zijn vrienden als Barbershop Quartet een succesvolle carrière uitbouwen. Wanneer ze in de studio aan een nieuw nummer werken, zitten ze op precies dezelfde manier als The Beatles op een bekende foto in hun opnamestudio.

14. Waldo woont in Springfield

We kennen allemaal de beelden van ‘Where’s Waldo?’, waarbij je tussen een massa figuren op zoek moet naar Waldo. Ook in The Simpsons kom je hem al eens tegen op de achtergrond wanneer je een grote mensenmassa ziet. Altijd goed opletten dus, want Waldo is vaak niet ver weg.

15. Goddelijke figuren hebben vijf vingers

God en Jezus duiken ook al eens op in een Simpson-versie. En wat daar bijzonder aan is: ze hebben vijf vingers in plaats van de gebruikelijk vier vingers van andere figuren. Die extra vinger heeft dus misschien te maken met het feit dat ze heilig zijn.

16. Recept voor soep van Paul McCartney

De bekendste verborgen boodschap is er eentje van Paul McCartney. Hij verklapte in het vijfde seizoen dat je een recept voor linzensoep krijgt wanneer je het nummer ‘Maybe I’m Amazed’ achterwaarts speelt. Maar het kan ook gemakkelijker, want in de bewuste aflevering leest Paul McCartney tijdens de aftiteling het recept op de achtergrond voor.

(Bron: gidy.com)
Meer
Lees meer...