17 goede redenen om (ook na de Gentse Feesten) in Gent te wonen

17 goede redenen om (ook na de Gentse Feesten) in Gent te wonen

Tijdens de Gentse Feesten vinden zo’n 1,3 miljoen feestvierders de weg naar Gent. Het volksfeest biedt dan ook een unieke mix van muziek, theater, kinderanimatie en gezelligheid. Maar ook na de Feesten is het in Gent fijn vertoeven!

1. Het best bewaarde geheim in Europa

Volgens de reisgids Lonely Planet is Gent het best bewaarde geheim in Europa. Gent staat op de 7de plaats in de lijst van ‘Cities and countries you must visit‘.

2. De Kuip van Gent

Het historische centrum van Gent, of ‘De Kuip van Gent’, is niet enkel voor toeristen de place to be, ook rasechte Gentenaars bewonderen nog elke dag de Torens van Gent.

3. UNESCO Werelderfgoed

Het Belfort maakt zelfs deel uit van het UNESCO Werelderfgoed.

4. Zot van musea

Gent is zot van musea: van schone kunsten in het MSK tot moderne kunst in het S.M.A.K. En in het Huis van Alijn kan je dan weer terecht voor alledaagse dingen zoals speelgoed en huishoudspullen! #nostalgie

5. Gratis cultuur

Op zondagvoormiddag bezoek je als Gentenaar al die musea helemaal gratis!

6. Gent leeft voor muziek

Gent kreeg in 2009 de titel van “Creative City of Music” van UNESCO. Nog fancier: er zijn maar 3 andere steden in de wereld met die erkenning!

7. Eigen liedje

Ken je veel steden die een eigen deuntje hebben? Ik ook niet. In Gent heet het initiatief “Sounds Like Gent”. Je kan het zelfs als ringtone op je iPhone instellen. Download het hier.

8. Elke dag een reden om te feesten

Gent vindt elke dag wel een reden om te feesten. Denk maar aan Odegand, Gent Jazz Festival, het Lichtfestival of aan de feestjes op DOK en de Patersholfeesten.

9. Veggiehoofdstad van Europa

Gent is super veggie-vriendelijk. Veggie zijn doen we niet enkel op donderdag! Wist je trouwens dat EVA (ja ja, die mega veggie-organisatie) door Gentenaars is opgericht?

10. Silicon Valley van de Lage Landen

In Gent geldt ‘Geek is the new cool!’. Gent wordt ook wel eens het Silicon Valley van de Lage Landen genoemd omdat er zoveel tech startups zijn.

11. Film Fest Gent

In oktober wordt Gent 10 dagen lang het decor van het Film Fest Gent, één van de belangrijkste film-evenementen van Europa. Je kan er meer dan 130 films meepikken en, met een beetje geluk, loop je er Brad Pitt of George Clooney tegen het lijf. Of – minder groot, maar minstens even glamoureus – Kevin Janssens.

12. Singles bij de vleet

Geen lief dat meekan naar het Film Fest? Geen zorgen. Je vindt wel een date, want 52% van de Gentenaars is single. Dat is 10% meer dan in Leuven en 6% meer dan in Antwerpen. There’s an app for that.

13. Vree wijs

Het Gents is een vree wijs dialect, zo wijs dat je het op de avondschool kan leren.

14. Durf denken

Gent is de grootste studentenstad in Vlaanderen: 70.0000 studenten kunnen er elk jaar terecht in 2 universiteiten en 4 hogescholen. Slimmeriken kunnen dus ook in Gent terecht.

15. De (op één na) beste burgemeester ter wereld

Vorig jaar eindigde Daniël Termont in de ‘World Mayor’-competitie tweede van de maar liefst 121 kandidaten. In Gent ben je dus in goede handen.

16. Goedkoper dan Brussel en Antwerpen

Het is in Gent goedkoper wonen dan in Antwerpen en Brussel. Zo kost een appartement huren in Gent gemiddeld €670. In Brussel en Antwerpen kost dit je respectievelijk €940 en €680. Om een huis te huren in Gent betaal je zo’n €795 per maand. Dat is €205 per maand minder dan in Antwerpen en €1305 minder dan in Brussel. Vind jouw stukje immo in Gent.

17. De Gentse Feesten

Na de Gentse Feesten 2016 zijn de volgende edities van de Gentse Feesten een extra reden om in Gent te wonen. Ben je Gentenaar, dan vier je elk jaar opnieuw jouw feesten.

Alle statistische data in dit artikel zijn afkomstig van immosite Realo.

Gesponsorde artikelen