Left Right
scrollTop top

17 seksgewoontes die alle twintigers zouden moeten hebben 


Sex is great, sex is fine, so-wie-so! Al maken we ons als twintiger soms net iets te veel zorgen om die héérlijke uiting van onze diepste gevoelens. Compleet nutteloos uiteraard. En daarom hier, speciaal voor ons allemaal: 17 seksgewoontes die we als twintiger beter in ons achterhoofd houden:

1. Probeer EINDELOOS veel standjes uit

Je bent nog jong en je spieren en gewrichten gaan er alleen maar op achteruitgaan. THE MOMENT IS NOW. Just do it!

2. Maar leer ook jezelf steengoed kennen down under

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, je weet wel … 😉

3. En blijf het herhalen, en herhalen … en herhalen

Of je nu klaarkomt of niet, neem gewoon de tijd om je gevoelige en iets minder gevoelige plekjes te leren kennen. Je gaat jezelf zó dankbaar zijn achteraf …

4. Oké, ’t is niet gemakkelijk (echt niet), maar leer met je dokter praten over je seksleven

Nope, in detail uitleggen hoe je condoom is gescheurd of hoe je heel misschien een SOA zou kunnen opgelopen hebben, is absoluut NOT fun. Maar remember: gezondheid boven alles … YES YOU CAN!

5. Maak je niet langer zorgen over het uitblijven van een orgasme

Vergelijk het met het aftellen naar het weekend: hoe minder vaak je naar de klok kijkt, hoe sneller het plots daar is. AND THAT’S A FACT. 😉

6. Of over alle orgasmes die je NIET hebt

Wat maakt het uit dat je enkel oraal, vaginaal of met wat vingerwerk klaarkomt? Juuuuuust enjoy, en de rest komt vanzelf! Letterlijk dan ;-).

7. Neem je tijd

Zowel mannen als vrouwen komen veel sneller klaar als “verschillende seksuele handelingen worden gecombineerd”, zo blijkt uit studies . Soooo … Neem je tijd voor het voorspel. De wetenschap zegt het!

8. Probeer nét iets vaker ‘sobere’ seks dan dronken seks te hebben

Kwestie van je beoordelingsvermogen niet voor de rest van je leven te beschadigen, of zo. En natuurlijk: om gênante morning after-momenten te vermijden. Al heeft iedereen wel recht op een PAAR van die verhaaltjes om het nageslacht te entertainen … 😉

9. Wees er rotsvast van overtuigd dat de size écht niet uitmaakt

Gewoon, omdat het zo is. De manier waarop je je zogezegde probleemzones gebruikt is zóveel belangrijker dan de grootte, dikte of whatever. Duuuuus … CHILLAX!

10. Faken is enkel toegestaan als het miserabel hopeloos slecht is

Als in: héééééél miserabel hopeloos. In alle andere gevallen laat je beter weten/voelen/zien hoe je het wél leuk vindt … Het zal je alleen maar gelukkiger maken! 😉

11. Probeer er iets of wat een gewoonte van te maken om met die (al dan niet bekende) naakte persoon naast jou te praten over seks

Soms zorgt gewoon praten over wat je opwindt al voor zoveel triggers dat de uiteindelijke actie alleen maar lekkerder wordt. Just give it a try, en je zal zien: dat zelfvertrouwen groeit in nooooo time!

12. Stel een sex bucket list op met de do’s, don’ts en maybe’s

Nooit slecht om hierover al eens nagedacht te hebben. Zo weet je in de heat of the moment meteen wat je limieten zijn of heb je meteen inspiratie als alles even helemaal zwart wordt. Win-win!

13. Wees niet alleen fysiek in het moment maar ook mentaal

Louter seks hebben is niet genoeg als je ondertussen met je hoofd ergens compleet anders zit. Focus je op de seks en niets anders dan de seks. Je zal zien … de hele wereld ziet er plots zóveel beter uit …

14. Laat je gaan met alle mogelijke speeltjes die je interesse iets of wat wekken

Of je nu single bent of in een relatie zit, experimenteren met seksspeeltjes is niets om je over te schamen. Integendeel, het zal de ervaring alleen maar geweldiger maken. #TRUESTORY.

15. Maar geniet er vooral van en doe het niet omdat je denkt dat het gewoon zo hoort

Het is niet omdat iedereen intussen de G-spot al heeft gevonden of daar vanachter wat heeft uitgeprobeerd, dat jij het ook moet doen. Iedereen is anders, en maar goed ook!

16. Lig niet wakker van dat ene totaal nutteloze nummertje

Of je nu met 1 of 1.000 mensen seks hebt gehad, nobody cares. Doe gewoon waar je jezelf het best bij voelt. Het is jouw lijf, jouw keuze.

17. Maar het aller-, aller-, ALLERBELANGRIJKSTE: chillaaaaaax

Seks is fun, maar soms ook vooral heel raar. Geniet er gewoon van en lach met alle grappige situaties die zich in de heat of the moment voordoen. Precies die dingen zorgen ervoor dat het lekker spannend blijft!

Bon. Genoeg gelezen … 

Let’s do this!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396