Je vergeet een bestelling, gooit een koffie omver en je haat steak- en pastabestellingen want dat zijn van die onmogelijk zware borden. Ja, voor wie in de horeca gewerkt heeft is dat dagelijkse kost… wedden dat deze 19 dingen OOK herkenbaar zijn?
1. Elke dag hoop je dat het niet te druk wordt

Maar ook niet té rustig

2. Je lacht met 9 to 5. Try 11 to 2.

En met het concept ‘weekend’

3. Je beseft algauw het belang van een vriendelijk woord

en een bakje water voor de hond

4. Je leert drie (of zelfs vier!) warme, volle borden tegelijk dragen

5. Je hebt minstens één keer rode wijn over iemand die iets wit droeg gegooid

En een volledige plateau glazen omgestoten. Volle.

6. Na een week ben je de geur van frieten al beu

En mosselen dan!

7. De meeste klanten zijn echt heel vriendelijk

Ook als je de bestelling fout brengt

8. Elke dag komt er wel één *ssh*le langs

En is er iemand die je probeert te versieren

En een paar flauwe plezanteriken

9. De smartphone is overal

10. ‘Helpen’ afruimen maakt de dingen eigenlijk moeilijker

11. Lekker, je vingers in de mayonaise

12. Je ziet met je eigen ogen hoeveel eten in de vuilbak verdwijnt

13. Je eet zelf belachelijk veel brood

14. De fooi is nog niet dood

Al halen de meisjes wel meer op

15. Er zijn zoveel extra jobs te doen

16. Op het eind van je shift doen je voeten pijn

En kan je je knieën niet meer plooien

En je rug… aaaaargh!

17. Je sociaal leven verkruimelt voor je ogen

18. Iets drinken met de collega’s achteraf hoort erbij

19. Het is maar als je thuis komt dat je beseft dat je vuil bent en naar frieten ruikt

Werken in de horeca heeft zo zijn uitdagingen: zotte uren, intense shifts, zwaar werk. Maar de meeste klanten zijn zo blij met hun koffie of hun spaghetti, en daar heb jij voor gezorgd! Applausje voor jezelf!

Ook voor de klanten een kleine tip:
