19-jarige die burgemeester Moeskroen vermoordde, zou nog geprobeerd hebben hem te redden

19-jarige die burgemeester Moeskroen vermoordde, zou nog geprobeerd hebben hem te redden

Er is meer info bekend geraakt over de moord op de burgemeester van Moeskroen van afgelopen maandag. De 19-jarige Nathan Duponcheel zou de burgemeester urenlang hebben opgewacht op het kerkhof en hem met een cuttermes hebben aangevallen. Nadat hij z’n keel had overgesneden, zou hij wel nog hebben geprobeerd het bloeden te stoppen, dat meldt Sudinfo.

Maandagavond werd de Belgische politiek opgeschrikt door een wel heel brutale moord. Alfred Gadenne (71), de geliefde burgemeester van Moeskroen, werd de keel overgesneden op een kerkhof. Gadenne woonde vlak aan het kerkhof en ging er elke avond de poort sluiten. Hij werd op maandagavond opgewacht door een 19-jarige jongeman, Nathan Duponcheel, die hem met een cuttermes de keel over sneed.

“Helpen heeft geen zin meer”

Dat gebeurde naar verluidt vlakbij het graf van de overleden vader van de 19-jarige. Want niet veel later raakte bekend dat die gehandeld had uit wraak. Zijn vader werkte als vrijwillig brandweerman maar zou twee jaar geleden ontslagen zijn, waardoor hij in een zware depressie was beland. Dat meldden verschillende Waalse kranten. Die depressie woog zo hard op de man dat hij begin 2015 zelfmoord pleegde. Dat zou de jonge Nathan hebben aangezet tot de moord op de burgemeester.

Maar, zo meldt nu Sudinfo, meteen na zijn brutale actie zou de tiener nog hebben geprobeerd het bloeden te stoppen, dat bleek tevergeefs. Volgens het parket van Bergen zou hij zelfs zelf de hulpdiensten hebben gebeld. Wanneer die arriveerden, zou hij hebben gezegd dat “helpen geen zin meer had“, want “de burgemeester is toch dood”.

Koning Filip

Koning Filip ging woensdagavond het stoffelijk overschot van de overleden burgemeester groeten. Voor hij naar de begraafplaats ging, waar hij zou worden ontvangen door het gemeentelijk college van Moeskroen en op applaus werd onthaald door verschillende inwoners, ontmoette de koning eerst nog de familie van Gadenne in hun huis in Luingne.

Gesponsorde artikelen