‘Pokémon GO’: Niantic voegt ‘Reality Blending’ en ‘PokéStop scanning’ toe aan het spel

Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon GO, heeft gisteren twee nieuwe functies aangekondigd. Met Reality Blending en PokéStop scanning wil Niantic het spel opnieuw verbeteren. Bovendien zullen de virtuele figuurtjes er nog realistischer uitzien. Dat maakte het bedrijf zelf bekend in een blogbericht.

Pokémon GO strandde in 2016 in België en was meteen razend populair. Niantic probeert sindsdien het spel verder te optimaliseren. De twee nieuwe functies zijn een poging om Pokémon GO nog meer te laten opgaan in je omgeving.

Reality Blending

Reality Blending of Blended Reality is gebaseerd op augmented reality en betekent dat de digitale en fysieke wereld worden samengesmolten. Met Blended Reality in Pokémon GO zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn dat bepaalde Pokémon verstopt zitten achter objecten zoals een boom of een kast. Voor de update verscheen de Pokémon nog gewoon in augmented reality op je scherm, waardoor de Pokémon voor de boom of op de kast zat.

ISOPIX

“Pokémon kunnen zich verschuilen achter een echt object en plots verschijnen net zoals een persoon kan in de fysieke wereld dat ook kan”, zegt Niantic-productmanager Kjell Bronder. “Naarmate Pokémon GO door de jaren heen is gegroeid, hebben trainers foto’s kunnen maken van hun Pokémon en ermee kunnen spelen. Deze nieuwe functie brengt ze nog dichter bij de realiteit.”

De nieuwe functie zal vooralsnog slechts op een paar telefoons beschikbaar zijn (de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S10, de Google Pixel 3 en de Google Pixel 4). Uiteindelijk zullen meerdere toestellen worden toegevoegd aan het rijtje van telefoons die Reality Blending kunnen gebruiken.

PokéStop scanning

Met de PokéStop scanning-functie kan je straks scans (lees: video’s) van minder dan 10 seconden maken van Pokéstops en gyms. Niantic wil namelijk een 3D-map maken voor Pokémon GO en daarom heeft het bedrijf die scans nodig. De functie is dus nog volop in ontwikkeling, maar Niantic schakelt zijn gebruikers in om hierbij te helpen. Niantic benadrukt wel dat de coronamaatregelen hiervoor gunstig moeten zijn. Ook zegt het bedrijf dat ze geen persoonlijke gegevens zullen verzamelen en dat het de scans niet aan specifieke accounts zullen koppelen. De PokéStop scanning-functie is beschikbaar vanaf juni voor spelers vanaf level 40.

Meer
Lees meer...