20 pretparken die écht wel op je bucket list moeten staan

20 pretparken die écht wel op je bucket list moeten staan

Handjes in de lucht, vlinders in de buik en gieren van dolle pret. Pretparken zijn écht de max! In ons landje hebben we geweldige parken, maar ook in het buitenland zijn er een paar absolute toppers. Hou je van indrukwekkende decors en crazy rollercoasters, zet dan zeker één van deze 20 pretparken op je bucket list: 

1. Europa-Park in Rust, Duitsland

Je bezoekje aan dit park, moet je goed plannen. Niet noodzakelijk je ritjes op één van de 12 achtbanen of je aanwezigheid bij één van de 18 shows … maar vooral wat je wanneer gaat eten bij één van de 60 restaurantjes en bars! #Yummie

2. Tivoli Gardens in Kopenhagen, Denemarken

Walt Disney haalde onder andere hier de mosterd voor zijn eigen pretparken. Je vindt er niet alleen indrukwekkende achtbanen, maar ook theater en muziek van wereldniveau. Eerst gieren van plezier op de roetsjbaan en daarna luidkeels meezingen tijdens een concert van Lady Gaga! Van een totaalpakket gesproken!

3. Parc Astérix in Plailly, Frankrijk

Dit park vind je op een steenworp van Parijs … Tenminste als de steen door Obélix gegooid zou worden :-). Er is hier veel te doen: kruip in het Trojaans paard of donder mee met Zeus. Hopelijk zet Panoramix al een ketel toverdrank op het vuur!

4. PortAventura Park in Costa Dorada, Spanje

In dit park kan je niet alleen de mediterraanse wereld ontdekken, maar ook de Far West en China. Het is het grootste pretpark van Spanje. En gelukkig maar, want ook Pino, aka Big Bird, heeft hier een nestje in de Sesamstraat.

5. Legoland in Billund, Denemarken

Of eigenlijk eender welke Legoland in Amerika, Engeland, Duitsland of Maleisië. In de parken worden echte legoblokjes gebruikt. Om bijvoorbeeld schattige miniversies van bekende gebouwen te maken of zelfs een hele zoo na te bouwen. De attracties zijn, gelukkig, niet gebouwd met lego’s!

6. Dyrehavsbakken in Klampenborg, Denemarken

Dit is het oudste pretpark ter wereld. Er is hier ongelooflijk veel historiek, maar ook de postmoderne mens kan hier volledig uit zijn dak gaan op één van de vele attracties. Plus, de toegang is volledig gratis! Nog iets dat iedereen leuk vindt.

7. Blackpool Pleasure Beach in Blackpool, Verenigd Koninkrijk

Een van de grootste en populairste pretparken van Engeland met fantastische achtbanen waarvan je hart duizend keer sneller gaat slaan … maar ook een superschattig Nickelodeon-land waar de kleintjes (én geniepig ook de grotere) op bezoek kunnen bij Dora en Spongebob.

8. Beto Carrero World in Penha, Brazilië

Get ready voor het grootste pretpark van Zuid-Amerika! Shows, achtbanen en een zoo waar je tijgers, leeuwen, apen en nog zoveel meer kan zien. Grandioso!

9. Busch Gardens in Tampa, Verenigde Staten

In dit park staat de natuur helemaal centraal … en dat met een Afrikaans tintje. Nog een tekort aan adrenaline zelfs nadat je oog in oog staat met een leeuw? Dan zijn er gelukkig voor jou ook nog superzotte achtbanen. Hakuna Matata!

10. Ratanga Junction in Kaapstad, Zuid-Afrika

Van superspannende achtbanen tot familievriendelijke ritjes, hier vind je meer dan 20 attracties. Geen Mickey’s of prinsessen, maar wel Murphy en Maggie. De figuren hebben zelfs hun eigen merchandising. Liever iets anders? Het park ligt ook naast de Canal Walk, het grootste regionale shopping centrum in Afrika!

11. Cedar Point Amusement Park in Sandusky, Verenigde Staten

Dit pretpark is al 16 keer verkozen tot het beste van de wereld. En terecht! Het heeft meer dan 20 roetsjbanen en meer dan 10 achtbanen. Een van de hoogste en snelste achterwaartse achtbaan ter wereld vind je hier ook: Wicked Twister!

12. Fuji-Q Highland in Fujiyoshida, Japan

In een hoek van 121 graden naar beneden donderen, niet iedereen zou het aandurven. Krijg jij er al zin in? Dan moet je hier naar toe en een ritje maken op de Takabisha, één van de steilste achtbanen ter wereld!

13. Everland in Yongin, Zuid-Korea

Hier heb je 35 attracties, een zoo, een waterpark én tuinen. Echt voor EVER-yone iets :-D!!

14. Universal Orlando Resort in Orlando, Verenigde Staten

Double the parks, double the fun! Een gigantisch resort met aan de ene kant Universal Studios, gebaseerd op de leukste films en series. En aan de andere kant Universal Island of Adventures, waar je alle werelden van je favoriete stripverhalen en tekenfilms kan bezoeken. Nog andere, maar minstens even leuke, universalparken kan je vinden in Hollywood, Japan en Singapore.

15. Disneyland Park in Anaheim, Verenigde Staten

Welcome to the (original) happiest place on earth! Ok, dat van Orlando is misschien een pak groter, maar deze klassieker is wel het allereerste Disneypark. Dat maakt het toch zeker de moeite waard om het te bezoeken. Wil je nog meer magie? Check dan ook eens de Disneyparken in Frankrijk, China en Japan.

16. Ocean Park in Hong Kong, China

Dit is veel meer dan gewoon een waterpark: meer dan 25 zotte attracties, een zoo én één van de grootste aquariumkoepels ter wereld waar je meer dan 5.000 vissen in kan zien zwemmen. Een echte splash of fun!

17. Dollywood in Pigeon Forge, Verenigde Staten

De countryster Dolly Parton is bij ons misschien wat minder bekend, maar in Amerika heeft ze zelfs haar eigen pretpark. Je hebt er achtbanen, traditionele ambachten en natuurlijk ook heel veel countrymuziek. Bring on the banjo!

18. Divo Ostrov in Sint-Petersburg, Rusland

Als je op zoek bent naar the force, moet je hier zijn. Ze hebben hier een supercoole Star Wars-attractie waarvan je gaat hijgen als Darth Vader, maar er zijn ook andere zotte achtbanen die je zullen doen happen naar adem. Verschillende attracties horen dan ook bij de beste tien van de wereld.

19. Hersheypark in Hershey, Verenigde Staten

Jij dacht dat Willy Wonka’s chocoladefabriek het toppunt van plezier zou zijn? Think again! Hier heb je geen gouden ticket nodig én toch kan je je volproppen met zoveel chocolade als je wil! Na het snoepen kan je je sugar rush uitwerken op één van de vele attracties.

20. Ferrari World, Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten

Yup, dit bestaat ook! Een kindvriendelijk pretpark gebasseerd op de superstoere auto’s. Mag het voor jou toch wat sneller? Dan is de Formula Rossa zeker iets voor jou! In minder dan vijf seconden ‘trek je op’ naar 240 kilometer per uur. Het is dan ook niet voor niets één van de snelste achtbanen ter wereld!

Bronnen: Bored Bug, Forbes, Mashable

Gesponsorde artikelen