Left Right
scrollTop top

21 nieuwe series en exclusieve films op Netflix waar we in 2016 echt naar uitkijken


21 nieuwe series en exclusieve films op Netflix waar we in 2016 echt naar uitkijken

Netflix is vorig jaar steeds groter geworden, en 2016 moet nog straffer worden. Deze 21 nieuwe series en exclusieve films komen er bovenop de vaste waarden nog eens bij. Toppers zoals House Of Cards krijgen natuurlijk ook een vervolg.

1. Chelsea Does

Docureeks – 4 afleveringen – release: 23 januari

Comedian Chelsea Handler heeft dit jaar twee nieuwe shows op Netflix. In Chelsea Does graaft ze in vier onderwerpen die haar fascineren: het huwelijk, racisme, Silicon Valley en drugs. Ze combineert die in een onderzoek naar het huwelijk van een racistische, drugsverslaafde tycoon van Silicon Valley.

2. Love

*Serie – 10 afleveringen – release: 19 februari

Met zo’n titel moet een serie natuurlijk in de week van Valentijn gelost worden. We volgen Gus en Mickey in het hilarische begin van hun relatie en zien alle vernederingen die ze doorstaan op weg naar ‘liefde’. Netflix heeft al een tweede seizoen van de serie besteld, dus ze verwachten er zelf ook veel van.

3. Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny

*Film – release: 26 februari

De eerste grote Netflix Original-film van het jaar is een vervolg op de originele Crouching Tiger, die destijds vier Oscars won. Choreograaf voor de Chinese vechtkunsten in de film is de legendarische Yuen Woo-ping. Het script is van John Fusco, die we kennen van de Netflix-serie Marco Polo.

4. Fuller House

*Komische serie – 13 afleveringen – release: 26 februari

We wisten al dat 2016 het jaar van de comebacks zou worden in televisieland. En één van de toppers is Fuller House, het vervolg op Full House. De dochters van Danny Tanner zijn intussen volwassen en DJ is eigenlijk in dezelfde situatie als haar vader terechtgekomen. Een groot deel van de cast van weleer doet mee, enkel de Olsen-tweeling moeten we missen.

5. Marseille

*Serie – 8 afleveringen – release: maart 2016

Netflix gaat dit jaar meer dan ooit internationaal en wil ons series brengen die overal kunnen scoren. Voor deze reeks hebben ze Gérard Depardieu kunnen strikken. Hij speelt Robert Taro, al 25 jaar burgemeester van de bekende kuststad. Hij moet het tijdens de verkiezingen opnemen tegen zijn voormalige protége. Er zouden wel wat gelijkenissen zijn met Kevin ‘Frank Underwood’ Spacey in House Of Cards en met Kelsey Grammar in Boss.

6. Pee-wee’s Big Holiday

Film – release: maart 2016

Paul Reubens keert dit jaar terug als Pee-wee Hermann, een figuur die we toch enkele jaren hebben moeten missen. Hij besluit in deze film voor het eerst op vakantie te gaan na een ontmoeting met een mysterieuze vreemdeling. Je kan je alvast opwarmen met de andere Pee-wee-films die op Netflix beschikbaar zijn.

7. Special Correspondents

Film – release: 29 april

De volgende Netflix-film is een remake van een Franse komedie uit 2009. De namen zijn niet mis, want Ricky Gervais heeft hem geregisseerd én hij speelt ook zelf mee naast onder andere Eric Bana. Die laatste speelt een radiojournalist uit New York die in een dipje zit met zijn carrière. Hij probeert zichzelf nieuw leven in te blazen door valse verslagen van het oorlogsfront te maken.Eigenlijk zit hij de hele tijd in een Spaans restaurant in Mahattan.

8. The Crown

Serie – 10 afleveringen – release: 2016

Peter Morgan werd tien jaar geleden genomineerd voor een Oscar met The Queen, over het leven van Queen Elizabeth II. Nu gaat hij nog verder terug in de tijd en bekijkt hij haar eerste jaren als staatshoofd, samen met die van de ministers die Engeland na de oorlog weer vorm gaven. Op de foto hierboven zie je de echte Queen, toen nog prinses Elizabeth, in 1946.

9. Flaked

Komische serie – 8 afleveringen – release: 2016

Will Arnett speelt een zelfhulpgoeroe die z’n best doet om zijn eigen leugens altijd een stap voor te blijven.

10. Frontier

Avonturenserie – 6 afleveringen – release: 2016

Verteld vanuit verschillende perspectieven, belicht deze serie de vele problemen van handelaars uit de achttiende eeuw, waaronder de botsing met de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Game Of Thrones-fans moeten zeker kijken, want Jason Momoa (foto), ofwel Khal Drogo, speelt mee.

11. The Get Down

Muzikale serie – 13 afleveringen – release: 2016

We zitten in de jaren 70 in New York voor dit muzikale drama. De stad zit op de rand van bankroet en in die omstandigheden worden hip-hop, punk en disco geboren. Een serie van Baz Luhrman (Moulin Rouge) – op foto – en Shawn Ryan (The Shield).

12. Jadotville

Film – release: 2016

Een groep van 150 Ierse VN-soldaten heeft de opdracht om de burgers van de mijnstad Jadotville te beschermen, maar al gauw moeten ze het opnemen tegen ongeveer 3.000 Congolese soldaten, alsook Belgische en Franse handelaars. Jamie Dornan uit Fifty Shades of Grey speelt mee. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten uit de jaren 60 (foto).

13. Lady Dynamite

Serie – 13 afleveringen – release: 2016

Een serie die wordt aangeprezen voor iedereen die heeft genoten van Unbreakable Kimmy Schmidt en Orange Is The New Black. Maria Bamford (foto), een Amerikaanse komiek, speelt de hoofdrol.

14. Marvel’s Luke Cage

Serie – 13 afleveringen – release: 2016

Marvel en Netflix is tot hiertoe een gouden combinatie geweest. Dat krijgt nu een vervolg na de successen van Daredevil en Jessica Jones. Luke Cage leerden we al kennen in die laatste reeks, maar nu krijgt hij zijn eigen serie. Het zou niet vreemd zijn als Jessica Jones ook even haar opwachting zou maken.

15. Mascots

Film – release: 2016

Christopher Guest verkent voor Netflix de wondere wereld van professionele mascottes. We zien de zware tegenstand tijdens een belangrijke mascottewedstrijd. De winnaar krijgt de prestigieuze Gold Fluffy Award.

16. The OA

Serie – 8 afleveringen – release: 2016

Netflix heeft nog niet veel gelost over dit project, behalve dat Britt Marling en Zal Batmanglij (foto) erachter zitten.

17. The Ranch

Komische serie – 20 afleveringen – release: 2016

Getty Images

In afwachting van misschien wel een revival van That ’70s Show zorgt Netflix voor een reünie van Ashton Kutcher en Danny Masterson, die broers spelen in de serie over een ranch in Colorado. De reeks is het werk van de makers van Two and a Half Men, en ook 24-ster Elisha Cuthbert doet mee.

18. A Series of Unfortunate Events

Serie – release: 2016

Eentje om echt naar uit te kijken. Je kent de kinderboeken van Daniel Handler misschien nog van de film met Jim Carrey (foto) van intussen twaalf jaar geleden. Drie weeskinderen maken in de verhalen ‘a series of unfortunate events’ mee. We zijn er zeker van dat Netflix hier een pareltje van kan maken.

19. Stranger Things

Serie – 8 afleveringen – release: 2016

Deze dramareeks speelt zich af in de jaren 80 in Montauk, New York. De serie wordt omschreven als een liefdesbrief aan de klassiekers van de 80s. En daarvoor kozen ze natuurlijk een topactrice uit die tijd: Winona Ryder (foto).

20. 3%

Serie – release: 2016

Opnieuw een internationale reeks, in het Portugees en opgenomen in Brazilië. Het is een SF-drama waarin de wereld gescheiden wordt tussen vooruitgang en verwoesting. Drie procent van de ongelukkigen aan de verkeerde kant krijgen de kans om zich binnen de vooruitgang te vestigen. De reeks begon in 2011 met een pilootaflevering die je nog altijd op YouTube kunt zien (filmpje boven).

21. War Machine

Film – release: 2016

Een film gebaseerd op de bestseller The Wild and Terrifying Inside Story of America’s War in Afghanistan. Brad Pitt speelt een generaal die de onmogelijke oorlog in Afghanistan probeert te winnen. De film is een satirische komedie.(Bron: The Daily Dot)

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.166.670
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden