Left Right
scrollTop top

22.000 festivalgangers zijn geëvacueerd: enorme brand op ‘Tomorrowland Unite’ in Barcelona


22.000 festivalgangers zijn geëvacueerd: enorme brand op ‘Tomorrowland Unite’ in Barcelona

Het Spaanse zusje van Tomorrowland is ontruimd. Er is een hevige brand ontstaan op het hoofdpodium vlak voor dj Steve Aoki de stage zou bestijgen. Er zouden geen gewonden gevallen zijn. De tickets worden terugbetaald.

Op het Spaanse festival Tomorrowland Unite brak gisteren een hevige brand uit aan de speakers op het hoofdpodium. Dat schrijft het Spaanse dagblad El Mundo. Meteen werd het festivalterrein geëvacueerd. Er zouden geen gewonden gevallen zijn. Het heeft ongeveer een uur geduurd voor de brandweer het vuur kon blussen.

Er was op het moment van de brand een grote pyrotechnische show aan de gang. De festivalorganisatie spreekt van een technisch probleem: “Dankzij professioneel handelen konden de 22.000 bezoekers veilig geëvacueerd worden en zijn er geen gewonden. De overheidsdiensten doen verder onderzoek en volgen ter plaatse op met de lokale Spaanse organisator van Unite.” Dj Steve Aoki zou net aan zijn set beginnen. Een toren van luidsprekers ging op enkele seconden in vlammen op.

Het festival heeft beloofd dat alle bezoekers hun ticket terugbetaald zullen krijgen. “Unite is een event georganiseerd op verschillende locaties waarbij er een live satelliet connectie wordt gemaakt naar Tomorrowland in België en er enkele top artiesten worden gelivestreamd”, zegt een woordvoerster in een persbericht. “De lokale organisatoren van Unite zorgen daarnaast voor een muzikale invulling. Unite wordt al voor de derde keer georganiseerd en dit jaar werd er een connectie gemaakt met Israël, Malta, Duitsland, Libanon, Korea, Dubai en Spanje.”

De beelden:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308